lábtenisz

Kőrösi Evelin, a kaposvári tehetség először állhatott fel Európa-bajnokságon a dobogó tetejére, Pál Tamás pedig a legeredményesebb női szövetségi kapitány lett.  

Harmadszor rendeztek női Európa-bajnokságot lábteniszben, és a magyar válogatott mind az egyéni, mind a páros számban a kontinens legjobbja lett. Pál Tamás évek óta dolgozik szövetségi kapitányként a lányokkal, és eddigi legnagyobb sikerét aratta szakvezetőként. A veszprémi Lepsényi Boglárka egyesben, a Lepsényi Boglárka-Kőrösi Evelin-Hering Dominika együttes pedig párosban nyert aranyérmet, a hármas pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezzel hazánk lett a torna legeredményesebb csapata.

- Én játékosként egész másként éltem meg, edzőként nem a pályán kell izzadni, ezeket a versenyzőket én neveltem fel, én el tudom fogadni a vereséget is, szerintem a sikert nehezebb egy kicsit feldolgozni - mondta a szövetségi kapitány, Pál Tamás.

Kőrösi Evelin élete eddigi legnagyobb sikerét aratta az Európa-bajnoki címmel, és fiatal kora miatt még sokáig tagja lehet a felnőtt elit mezőnynek. Hármasban bronzéremhez segítette a csapatot, de vannak még céljai.

- Nagyon vártuk már, hogy végre kijöjjön az a munka, amit a szövetségi kapitánnyal évek óta végeztünk - tette hozzá a sportoló.

A junior fiúknál a kaposvári Harsányi Ádám a hazai versenyeken messze kimagaslik, ezúttal párosban negyedik lett, hármasban viszont bronzérmet vehetett át.

- A hármassal elégedett vagyok, mivel elég erős csoportba kerültünk, és ez elég nagy bravúr volt, már a továbbjutás, aztán hogy ebből még dobogó is lett, az külön öröm, és így beérett a munka számunkra - értékelt Harsányi Ádám.

A magyar csapat tehát több fronton is bizonyított, Pál Tamás pedig eredményes játékospályafutása után szövetségi kapitányként is sikeresen műveli ezt a sportágat, melynek Kaposvár továbbra is fellegvára.

Címkék: lábtenisz, tengo, érem, kaposvár, sport