Nagyot alakítottak a kaposvári dzsúdósok a közelmúltban: az ifjúsági korosztály megnyerte a csapatbajnokságot. A fiúk két győzelemmel és egy vereséggel, 2009 után hódították el újra az első helyet.

A lányok az UTE csapatát 5:3 arányban, míg a Leányvárt 6:2-re múlták felül, így ugyancsak elhódították az első helyezést. A sportiksolás fiatalok természetesen egymást is buzdították.

A diák korosztály országos bajnokságán Járfás Levente megvédte magyar bajnoki címét, a nehézsúlyú Ziegenheim András pedig a tavalyi bronzérmét váltotta az idén ezüstre.

A Nehézatlétikai SE kiválósága, a 20 esztendős Demeter Bendegúz is sikerrs időszakot zárt. A 203 centis, 140 kilós óriás előbb felnőtt magyar bajnoki címet szerzett, a junior világbajnokságot pedig egy győzelemmel és egy vereséggel zárta. A kaposvári fiatal már a jövőt tervezi.

A kaposvári cselgáncssport az elmúlt években nagyszerű hazai és nemzetközi sikereket ért el és ez a remek sorozat az előttünk álló esztendőkben, a remények szerint még tovább folytatódhat.

Címkék: ifjúság, dzsúdó, országos, cselgáncs, siker, bajnokság, Kaposvár, sport