Az elmúlt hetek felemás szereplése után nagy reményekkel készült a Kaposvári Vízilabda Klub együttese a pécsi rangadóra. Felkészülési mérkőzéseken már sikerült megverni az örök rivális PVSK-t, most azonban éles helyzetben szeretett volna nyerni a KVK. Már az első negyedben kiderült, hogy a fiúk komolyan gondolják: a játéknap előtt a 11. helyen álló csapat ellentmondást nem tűrő, remek játékkal szerzett ötgólos előnyt az ötödik helyezett baranyaiak otthonában.

Kovács Olivér góljai megadták az alaphangot a folytatáshoz is: Fekete Szilveszter tanítványaia folytatásban sikerrel őrizték a megszerzett előnyt. Két negyed után 3-8 állt a táblán, a vége pedig 13-7 lett a KVK javára. Kovács Olivér 3, Surányi, Juhász-Szelei, Benics és Kinces 2-2, Dőry és Gros pedig 1-1 gólig jutott.

Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvári VK: Az elején mi jobban koncentráltunk, bejöttek azoka  dolgok, amiket elterveztünk. Ez a banokság iylen, nekünk is volt borzalmas meccsünk. Annyira kiélezett a bajnokság, hogy benne van, hogy egyszer nem sikerül úgy, ahogy azt elképzeljük. Most nekünk jött ki jól a lépés, a Pécsnek kevésbé.

Bereczki Miklós vezetőedző, PVSK-Füszért: Egész héten arról volt szó, hogy ez nem egy sima bajnoki, és miylen tétje van a három pontot túl, így kicsit túlizgultuka  dolgot. a bizonyítási vágy görcsösségbe ment át, az első negyedet elbuktuk, és vége lett a meccsnek.

A KVK a szép sikerrel közeebb került a Pécshez a tabellán, és 9 ponttal a 11. helyről várja a folytatást.

- Nekünk most jön a Fradi otthon, a KSI, az Ybl, a Szentes otthon. Most kezdünk el pontokat gyűjteni,a mi reméjkük, elég lesz ahhoz, hogy stabil legyen a helyünk a középmezőnyben, és ne legynek olyan gondjok, mint tavaly voltak Kaposváron - tette hozzá Fekete Szilveszter.

A KVK a hétvégén a Magyar Kupa négyes döntőjében száll vízbe Szolnokon. A szombati elődöntőben a Szeged lesz az ellenfél. A győzelem több mint bravúr lenne.

Címkék: szécsi, klub, nb1, kaposvári, vízilabda, sport