serdülő hoki


A jégkorongozók egy internetes közösségi oldalon adtak hírt arról, hogy milyen helyzetbe kerültek:

„Sajnálattal jelezzük, hogy a hétfői naptól (2013.11.04.) nem tarthatunk edzéseket a jégcsarnokban, mivel nem vagyunk hajlandóak egy ránk erőltetett szerződést aláírni” – kezdődik a nyílt levél.

A hírek szerint a jégcsarnokot működtető cég mindenképpen bele akarja fogalmazni a szerződésbe a minimum bérlet fogalmát, vagyis akkor is teljes bérleti díjat kell(ene) fizetnie az egyesületnek, ha a szolgáltatást nem tudja az igényelt óraszámban igénybe venni. Ezt a klub nem tudja elfogadni, mivel csak a tényleges igénybevétel számolható el a TAO (társasági adó) terhére, és abban az esetben, ha nem ez történik, súlyos büntetéssel terhelten kell az ilyen módon jogtalanul felhasznált összeget visszafizetni.

A kialakult helyzet miatt a jégcsarnok azt a döntést hozta, hogy addig nem engedik edzeni a csapatokat, amíg alá nem írják a szerződést. Ugyanakkor az előző évadban (2012-2013) nem volt ennyire égető a helyzet: a bérleti szerződés csak 2013 februárjában készült el, és ezután írták alá. A klub szeretne törvényes megoldást találni a problémára, rövid időn belül – annál is inkább, mert az utánpótlás-bajnokságok már elkezdődtek, és hétről hétre jégre kell lépniük a csapatoknak.

Megkerestük a Kaposvári Jégcsarnok Kft.-t is az ügyben, akik azt ígérték, hogy hétfő délelőtt tájékoztatnak minket a kialakult helyzetről.

Természetesen a témára még visszatérünk oldalunkon.

Címkék: letiltás, hoki, jégcsarnok, 2013, kaposvár, sport