Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok részvételével kezdődött meg az Úszok Éjszakája a kaposvári városi fürdőben. A vízes sportok képviselői az elmúlt évhez hasonlóan a kezdeményezés mellé álltak.

- Első szóra jöttek a sportolók. A kaposváriak bebizonyították, hogy bárkit le tudunk győzni. nagy városoakat győztünk le, métföldkő volt, lehet, hogy versenyeznek, küzdenek a vízért, de itt összefogtunk és megvertük a nagyvárosokat - Dér Tamás tanácsnok, a kaposvári sportbizottság elnöke.

A nagyszabású eseményhez idén is a legsikeresebb kaposvári sportolók adták a nevüket. A tavalyi első helyezés után az idén is több százan vettek részt az eseményen. A versenyt a pikkelysömör világnapján rendezték. Ezzel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a betegség nem terjed vízben, így ők is, az egészségesekhez hasonlóan, bármikor, bárhol úszhatnak. Magyarországon napjainkban több mint 200 ezren szenvednek ebben a betegségben.

- Ez nem egy fertőző betegség. Ugyanolyan életet élünk, minmt a többiek. Igaz, hogy nem gyógyítható, de ma is tudatosítjuk, hogy lehet velünk együtt élni, ugyanúgy, mint a nem betegekkel - Balogh István elnök, Kaposvári Pszoriázis Klub

Az idei kaposvári viadalra 506 ember regisztrált, és 305-en vízbe is szálltak. Elsőként bajnokaink úszták le az előírt két hosszt. Az a település nyerte a városok versenyét, amelyen egy óra alatt a legtöbbet úszták a vállalkozó kedvű sportemberek. Kaposvár ismét jelesre vizsgázott: a tavalyi 25 ezer 750 méter után az idén 28 ezer 500 méterrel zártak a somogyiak, ami Budapest és Debrecen mögött ezúttal a harmadik helyre volt elég.

 

Címkék: 500, résztvevő, úszók, mint, éjszakája, több, sport