Középcsapatok rangadójaként aposztrofálták a KVK-BVSC találkozót, hiszen mindkét együttes ért már el ebben a szezonban biztató eredményt. A házigazdák Vasas elleni idegenbeli sikerükre lehetnek a legbüszkébbek, míg a BVSC két győztes találkozó után látogatott Kaposvárra. A második perc elején máris 2-0-ra vezetett a Kaposvár, és bár 2-2-vel zárult az első negyed, a második etap kezdetén ismét a hazaiaknál volt az előny.

Innentől viszont a BVSC teljesen átvette az irányítást, a hazaiak pedig végzetesen leblokkoltak. 5-0-s sorozattal épített ki magának a nagyszünetre négygólos előnyt a vendégcsapat, amelynek kapusa, Györke Zsolt parádézott. A harmadik negyed első két gólja is a BVSC-hez fűződött, és ekkor már érezni lehetett, hogy a hazaiak nem tudnak felállni a padlóról.

A KVK végül 16-8-ra kapott ki. A hazaiaknál Dőryn kívül Kovács Olivér és Juhász-Szelei tudott két gólt dobni, míg BVSC legeredményesebbje a négy találatig jutó Kotsidis Nikolaos volt.

Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvári VK: Hiányzott a tartás a csapatból, a mentális erő, ahhoz, hogy talpra tudjunk állni. Egyszer-kétszer már sikerült a bajnokságban, azok voltak a bravúrok, inkább ezeket a mérkőzéseket kellene fegyelmezetten hozni, ami duplán számít - Fekete Szilveszter vezetedző, Kaposvári VK.

Märcz Tamás vezetőedző, BVSC: Kezd összeállni, amit szeretnék viszontlátni. Sikerült a fiúkat is fizikailag egyre inkább jó állapotba kerülni és egyre inkább a mentális koncentrációt szeretném, hogy az valósuljon meg a fejekben és higgyük el azt, hogy többre vagyunk képesek, mint esetleg gondolnánk.

A KVK a 7. forduló után két győzelemmel és öt vereséggel a 11. helyen áll az OB I-ben.

Címkék: szécsi, klub, nb1, vízilabda, kaposvári, sport