Szerb Bence snowboard


A Team Kaposvár színeiben a közelmúltban leigazolt magyar bajnok Kis Benedek és a ranglista-második Szerb Mátyás képviselheti majd a magyar színeket Olaszországban.

A snowboard  egyre népszerűbb a téli sportágak között, és immár két élsportoló is kaposvári színekben szerepelhet a hazai és a nemzetközi erőpróbákon.

- Nagyon örülök, hogy idéntől én is a Team Kaposvárban versenyezhetek. A Téli Universiádéra készülünk, és a pontszerzés a célunk - Kis Benedek, Team Kaposvár SE.
A decemberi versenyt Olaszországban rendezik, és csak olyan sportolók állhatnak rajthoz, akik egyetemi vagy főiskolai hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

- Ez az olimpiai utána  másiodi legnagyobb sportesemélny a világon, így nagyon nagy várakozással telik a felkészülésünk.  Tudjuk, hogy ez egy havas sportág, túl sok hegyünk nincsen, így az élmezőnyben végezni nehéz lesz - Szerb Mátyás Team Kaposvár SE.

A két tehetséges fiatalnak a városi sportbizottság elnöke, Dér Tamás kívánt jó felkészülést és eredményes szereplést. A versenyzők nagy terve egyébként a 2018-as téli olimpiai szereplés kiharcolása.

Címkék: téli, universiade, snowboard, somogy, 2013, sport