Szita Károly polgármester feldobása után nem mindennapi gálamérkőzést rendeztek a kaposvári városi sportcsarnokban: a KKK élvonalbeli együttese a Munkácsy csapatával csapott össze. Az idén 95 éves középiskola színeiben Simon Balázs 82-szeres és Vojvoda Dávid 33-szoros felnőtt válogatott játékos mellett a legtehetségesebb fiatalok is pályára léptek.

- Örömjáték, én azt gondolom. Gálamérkőzés, szép, látványos elemek lesznek, nem ismerek senkit a Voján kívül. Feleannyi idősek, mint én, úgyhogy érdekes lesz. Az ellenfelet ismerem, de nem hiszem, hogy presztizscsata lesz. Remélem, jót játszunk, mindenki boldogan megy haza - Simon Balázs.

A négyszer öt perces találkozón potyogtak a kosarak, és mindkét csapat tagjai ízelítőt adhattak tudásukból. Természetesen ezen a mérkőzésen nem a végeredmény volt a fontos. Vojvoda Dávid Simon Balázshoz hasonlóan a nemzetközi porondon szereplő szolnokiakat erősíti ebben a szezonban.

- Nagyon jól érzem magam Szolnokon, nagyon jó helyre kerültem, nem béántam meg a döntésemet. A Paks után ez egy jó sznt, magasabb bajnokságban bizonyathatok. több-kevésbé felvettem a ritmust, nyilán idő kell, hogy megszokjam - Vojvoda Dávid.

A programot zenés-táncos bemutatók színesítették, és pályára léptek a Munkácsy röplabdás lányai is, akik egy különleges, közös produkciót adtak elő a küzdőtéren.

Nézze meg összefoglalónkat a mérkőzésről:

Címkék: mihály, munkácsy, gála, kkk, sport