Izgalmas viadalt rendeztek a Pannon Lovas Akadémia szabadtéri pályáján, ahová a dél-dunántúli ugrólovasokat várták a szervezők. A képeinken látható B3 nyitott versenyszámot, a 120 centis pályán Kolontári Éva nyerte meg Carmen (kármen) nyergében.

- Nagyon jól sikerült a mai nap. Úgy érzem, elégedett lehetek a lovaimmal, és az egész év alapján úgy érzem, kihoztuk magunkból a maximumot. Már óvodás korom óta, hogy láttam lovat, azóta szerelmese vagyok ennek a sportágnak. Mindig a díjugratás vonzott. Rövidebb időkre abbahagytam, de ettől elszakadni nem lehet - Kolontári Éva Somogygeszti KSK.

A szervező megyei szövetség újabb jó szezont zárt, a tapasztalatok alapján azonban kevés az ifjúsági korú lovas a mezőnyben.

- Nem olcsó a lovaglás, a ló fenntartása, versenyeztetése. Bízunk benne, hogy az országos vezetőink segíteni fognak, és lesz változás. Pályázat útján lehetne, mondjuk lovardákat építeni, hogy a téli versenyeken is részt vehessenek a lovasok és készülhessenek a tél folyamán - Csór Zoltán elnök, Somogy Megyei Lovas Szövetség.

A felnőtt lovasok döntőjében a Zselic-Farm válogatott lovasa, ifjabb Kövy András bizonyult a legjobbnak, aki egy első és egy második helyet szerzett. Az ifjúsági lovasok között a Lovas Akadémia SC versenyzője, Varga Vivien szerzett első és második helyezést. A B2 nyitott versenyszám legjobbja a Zselic-Farm színeiben induló Matyi Bianka lett.

Címkék: ugrató, záró, szezon, díj, 2013, sport