"Apád, anyád idejöjjön" - mondta Kiss Sándor nem sokkal reggel hét óra után, amikor is kifogta az első halat, egy két kilós pontyot a kaposújlaki horgásztóból.

- Most másodszor horgászom itt ezen a tavon, az első az nulla volt, szó szerint nem fogtam semmit, de ennek az egynek örülök, hogy tudok legalább mutatni fel valamit - Kiss Sándor, Somogyaszaló.

Az V. Kaposhorgász Kupára a szakadó eső ellenére is szép számmal érkeztek pecások.

- Idén most új helyszínen rendeztük meg a Györke-völgyi horgásztóban Újlakon és 21 versenyző jelenlétében folyik a verseny jelenleg, ilyen gyönyörű szép időben - Vati Gyula ügyvezető igazgató, Kaposhorgász Centrum.

- Úgy érzem, hogy ilyen esőben kinn ül valaki, akkor azt hiszem, hogy a horgászathoz elég fanatista, úgyhogy én is nagyon szeretek horgászni, és amilyen időt tudok azt kinn töltöm - Horváth Zoltán, Kaposvár.

- Az a lényeg, hogy az ember itt el van a barátokkal, elszórakozunk, elbeszélgetünk, ez a lényeg, nem az, hogy most mennyi halat fogunk - tette hozzá Kiss Sándor.

Egy horgászversenyen persze a taktika is fontos, és sok múlik a beetetésen is.

- Nagyobb méretű és nagyobb halak vannak, így csak a nagyobb halakra etettem, és arra is horgászom - mondta el Horváth Zoltán.

Az V. Kaposhorgász Kupát Matucza István nyerte 12 kg-os teljesítménnyel. A második Talián Tamás, a harmadik pedig Andrási Attila lett.

Címkék: kaposújlak, kapos, kupa, horgász, sport