A városi sportbizottság kezdeményezését mind az öt klub támogatta, és úgy tűnik, hogy első körben, az előttünk álló fél évre sikerült is megvalósítani az elképzelést.

A somogyi megyeszékhely színeit képviselve öt kiemelt sportegyesület küzd az élvonalban: két röplabdacsapat, valamint egy-egy labdarúgó, kosárlabda és vízilabda együttes. A szurkolók így időnként a bőség zavarával küzdenek. Az elmúlt években többször előfordult, hogy egy időpontban rendezték a hazai mérkőzéseket, és a sportbizottság kezdeményezésére, a remények szerint ezután változik majd a helyzet.

- Több évtizedes kérés volt ez. A város sportszerető közönsége és a csapatok is kérték, hogy próbálják meg összehangolni a mérkőzéseket. A sportvezetők nyitottak voltak erre, és januárig egymáshoz igazítotuk a meccsekett. Ha nem jön közbe semmi - a tévé például nagy úr - nem fog ütközni egymással a csapatok mérkőzése - tájékoztatott a a kaposvári sportbizottság elnöke Dér Tamás tanácsnok.

A kiemelt egyesületek képviselői a Városházán írták alá szándéknyilatkozatukat, előtte pedig egyeztették az előttünk álló hónapok programját. A város egyik legnépszerűbb csapata eddig is megpróbált odafigyelni az ütközések elkerülésére.

- Nálunk elsődleges, hogy minden kaposvári sportbarát oda tudjon érni azokra a mérkőzésekre, amelyekre szeretne, és ezek ne ütközzenek. A tavalyi jó szereplésnek köszönhetően a meccseinken megtelt a csarnok, és remélem, ez az idén is így lesz. Fontos lenne, hogy a klubok egymást segítsék, tájékoztassák, hogy ez egy igazi, egységes kaposvári sport legyen - mondta a Kaposvári KK ügyvezető-elnöke, Monok Tibor .

A kaposvári önkormányzat nem csak az időpont-egyeztetésben volt partnber: ezután is kimeleten támogatja majd ezeket az egyesületeket.

- A jelenlegi gazdasági helyzetben minden fillérre szüksége van a sportegyesületeknek, és a város is mind az öt kiemelt egyesületet támogatja. Tudjuk, hogy országos jelentőségű támogatás, nem sok város fordít akkora összeget sportra, mint Kaposvár: a város költségvetésének 4,2 %-át fordítja erre a célra. Bízom benne, hogy ezt ezután is elő tudjuk teremteni, mert az egyesületek ezt az eredményeikkel kikövetelik - tette hozzá a pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság elnöke, Csutor Ferenc tanácsnok.

A klubok ezután is meghívják majd a csapatokat egymás meccseire, decemberre pedig egy közös, játékos óévbúcsúztató is terveznek.

Címkék: hangol, szándék, össze, nyilatkozat, meccs, sport