A kaposváriak férficsapata az NB II-ből kiesett, így megújult összetételben és komolyabb győzelmi esélyekkel vágott neki az NB III-as küzdelmeknek. Az első mérkőzést hazai pályán, a Dunaszekcső ellen vívták a fiúk.

- Jól sikerült a felkészülésünk. újítottunk a csapaton, vákltoztattunk. Bali Tibor és Váczi Zoltán érkezett, rajtuk kívül Horváth Péter, aki játszott már az NB III-ban Lengyelótiban. És Bükfa András, valamint jómagam maradtunk, és igyekszünk helytállni ebben a bajnokságban is - Okos Balázs edző, Kaposvári AC.

A vendég baranyaiak a tisztes helytállás reményében léptek asztalhoz a somogyi megyeszékhelyen.

- Mi ugye a második évben vagyunk az NB III-ban. Most fiatalítunk, meghatározó játékosok elmentek. A célunka  bennmaradás. Örülünk, hogy eljöhettünk kaposvárra, egy jó csapatot megismerhetünk, és jók a körülmények, látom - Tass Gábor Dunaszekcső.

A kaposváriak nem adtak esélyt ellenfelüknek, és végül magabiztos, 14:4 arányú győzelmet aratott az évadnyitón. Ifjabb Bali Tibor 4, Horváth Péter és Bükfa András 3-3, Okos Balázs és a csereként beálló Cseke László pedig 1-1 egyéni mérkőzést nyert. A Bali-Horváth és a Bükfa-Okos páros ugyancsak megverte ellenfelét. Az NB I-es nők szintén sikerrel vették az első fordulót: 12:6 arányban győztek a Hévíz otthonában.

Címkék: nyitó, kettős, hazai, évad, győzelem, sport