Még az utolsó percekben is nyomott a jó erőkből álló babócsai csapat. Kénytelen volt, hisz ekkorra már 3-1-re vezetett a remek napot kifogó Kaposmérő. A hazaiak Balogh Rajmund duplájával már a második félidő elején kettő-nullás előnybe kerültek, Pandur az 58. percben még szépíteni tudott, ám Tabi Tibor nem sokkal később belőtte a mindent eldöntő találatot.

- Felkészültünk a Babócsa játékából, tavaly is itt 2-2-t játszottunk, megpróbáltuk azt játszani, ami a mi erényünk, hogy kontrázunk. Ez egy jó csapat, nem véletlenül ezüstérmes, de úgy érzem, hogy jól felkészültünk a játékukból - Meksz Gyula játékos-edző, Kaposmérő.

- Azt kaptuk igazából, amit vártunk, szívós csapatot, felhívtam a játékosaim figyelmét, illetve a barátaim figyelmét, hogy valószínűleg kontrajátékra fognak játszani, hát ebből sikeresen felkészültünk, így gyorsan kaptunk három gólt, így utána már szinte eldőlt a mérkőzés - Horváth Péter, játékos-edző, Babócsa.

Meksz Gyula, a Rákóczi egykori kiválósága nemcsak a kispadról irányította csapatát, húsz perc erejéig ő is beszállt játszani a rangadón.

- Őszintén megmondom, hogy 51 évesen már nagyon fárasztó, de hát ezért is hagyom ki magam a csapatból és ezek a fiatalok megérdemlik a bizalmat - tette hozzá Meksz Gyula.

A Kaposmérő mellett a Nagyberki, a Karád és a Nagybajom is megszerezte első győzelmét a bajnokságban. A pontvadászat kiegyensúlyozottságát jól mutatja, hogy két forduló után már csak két csapat: a Kiskorpád és a Balatonlelle százszázalékos. Két vereséggel csak három együttes: a Tab, a Somogyjád és a Berzence kezdte a szezont.

A mérőiek a következő fordulóban újabb rangadót játszanak hazai pályán: szombaton 16 óra 30 perces kezdettel a Marcali gárdáját fogadják.

Címkék: osztályok, alsóbb, megye, foci, somogy, sport