Harminc település csapatainak részvételével, immár kilencedik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet 2013-ban Siófok érdemelte ki.

Szinte végig az eget kémlelték a szervezők a Lido Strandon, de szerencsére a rendezvény végéig kitartott az időjárás, csak időnként eredt el az eső pár percre. A megjelent csapatokat Kiss Norbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságért és sportkapcsolatokét felelős helyettes államtitkára, Szalóki Jenő, a Balaton Fejlesztési Tanács tagja és Bartsch János programigazgató köszöntötte.
A pályákon ezután egymást érték az izgalmas mérkőzések. A legnépesebb mezőny a strandröplabdatornára gyűlt össze, ahol 22 páros versengett a győzelemért. A döntőt végül egy balatongyöröki és egy siófoki duó játszotta egymással, és a somogyiak nyertek. A strandröplabdázók tornáját a Mozdulj Balaton programsorozat tavasszal elhunyt balatonfenyvesi szervezőjéről, Csiszár Gézáról nevezték el. A streetballcsaták végén az idén is a rutinos játékosokkal felálló siófokiak örülhettek, labdarúgásban pedig a keszthelyi gárda hódította el az aranyérmet.
Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén Siófok városa érdemelte ki.

Az eredmények.
Streetball (8 csapat): 1. Siófok, 2. Ábrahámhegy, 3. Gyenesdiás.
Kispályás labdarúgás (10 csapat): 1. Keszthely, Libás Strand, 2. Badacsonytomaj, 3. Balatonszárszó, Központi Strand.
Strandröplabda, Csiszár Géza emléktorna  (22 páros): 1. Siófok, 2. Balatongyörök, 3. Keszthely, Városi Strand.
Összesített végeredmény: 1. Siófok 35, 2. Keszthely, Libás Strand 24, 3. Ábrahámhegy 23 pont.

Címkék: mozdulj, település, siófok, somogy, balaton, sport