Czebei Réka visszatért a nemzetközi élmezőnybe. A kaposvári származású atléta több nagy versenyen is sikerrel szerepelt a futók között.

- Először felnőtt Európa Kupán vettem részt, a csapat Európa-bajnokságon, ahol 3000 méteren egyéni csúccsal a hetedik helyen végeztem. nagyon örültem neki, zord időjárás volt, és a csapatban csak ketten értek el iylen jó eredményt. A fő versenyem az utánpótlás EB volt, ahol 10 ezer méteren indultam, és a hatodik helyen végeztem.Ha itt is összejött volna az egyéni csúcs, az talán dobogós helyezést ért volna - tette hozzá a 22 esztendős sportolónő, aki itthon is remekelt a nyáron: ötezer méteren az utánpótlás országos bajnokságon első, a felnőttek között pedig második lett.

- Ez az utolsó évem utánpótlásban, jövőre a felnőtt következik. Felnőtt EB lesz, amire sokkal nehezebb elsz felkészülni, nehezebb dolgom lesz, mint a saját korosztályomban. Mindent megteszek, és készülök tovább.

Czebei Réka a következő tanévben végzős lesz az egyetemen. A jövővel kapcsolatban egyelőre annyi biztos, hogy az atlétikát folytatni szeretné - immár az erős felnőtt mezőnyben.

Címkék: czebei, réka, atlétika, futás, kaposvár, sport