Gyászszünettel kezdődött a Rákóczi első hazai bajnoki mérkőzése, a megjelentek a kaposváriak korábbi nagyszerű játékosára, Gulyás Sándorra emlékeztek, aki hatvanöt évesen hunyt el. Rekkenő hőségben indult útjára a labda, de hamar jött a hidegzuhany: a vendégek már a 6. percben megszerezték a vezetést. Savic bal oldali szöglete után Mogyorósi lőtt 8 méterről, jobbal a kaposvári kapu jobb felső sarkába. 0-1.

A bekapott gól után magára talált a kaposvári együttes, és átvette az irányítást. Hosszú percekig csak a kecskemétiek térfelén járt a labda. A 13. percben Okuka került helyzetbe, 14 méteres lapos lövését kiütötte Németh kapus. Két perccel később Babic ívelte előre a labdát, Markus 7 méteres fejesét szépen védte a vendégek hálóőre.

A 21. percben egyenlített a Rákóczi. Balázs Benjámin ívelte jobbról középre a labdát, Petrache pedig 7 méterről a kapuba fejelt. 1-1.

A 27. percben Jánvári vette célba a kaput középről, 25 méterről, a pattogós lövést Németh védte. A 32. percben újra előnybe került a Kecskemét. A kaposvári tizenhatoson belül Eliomar tette jobbról középre a labdát, Balázs Zs. lövését Posza még védte, Forró viszont egy lépésről a kapu jobb oldalába bólintott. 1-2.

A 35. percben tűzijátékot láthattunk a vendégek kapuja előtt, a végén Balázs B. 16 méterről a jobb kapufát találta telibe, majd a védők felszabadítottak. Az utolsó percekben már sok volt az eladott labda, mindenkinek jót tett a szünet.

Felpörgött a játék a második félidőre, és a kaposváriak egymás után alakították ki helyzeteiket az első percekben. A 46. percben Balázs B. cselezte magát végig a kecskemétiek között, majd Vrucinához passzolt, aki 17 méterről fölé lőtt. Öt percre rá Markus lőtt 23 méterről fölé. Az 54. percben Balázs B. ívelt jobbról középre, Markus Oláh elé tette a labdát, aki elakadt egy védőben, így oda lett a helyzet. Alig egy perc múlva Balázs B. 16 méteres lövését védte a kapus.

A 66. percben kettős cserére szánta el magát Prukner László: Markus helyett Waltner, Vrucina helyett Haruna lépett pályára, nem sokkal később pedig Bőle érkezett Oláh helyére. A 67. percben Balázs B. lőtt 16 méterről, Némethről kipattant a labda, Waltner ismételt, de a kapus a helyén volt.  A 73. percben Balázs Zs. 15 méteres lövése után ölelte magához a labdát Posza kapus. Egy perccel később Bőle szerzett labdát, majd 15 méterről, balról lőtt, Németh szögletre mentett. A 88. percben Rajczi kapott sárga lapot, miután ütközött Posza kapussal. A legvégén még Waltner előtt adódott lehetőség, de már nem változott az eredmény.

A kaposváriak a helyzetek alapján rászolgáltak volna a pontra.

Kaposvári Rákóczi FC – KTE Phoenix-Mecano 1-2 (1-2)

Kaposvár, 2000 néző. V.: Erdős J.

Kaposvár: Posza – Okuka, Petrache, Zámbó, Jánvári – Addo, Babic – Balázs B., Oláh (Bőle, 70.), Vrucina (Haruna, 66.) – Markus (Waltner, 66.). Vezetőedző: Prukner László.

Kecskemét: Németh V. - Mogyorósi, Póti, Karan, Forró – Balázs Zs. (Nagy P., 84.), Vukasovic, Bulajic, Savic (Patvaros, 76.), Eliomar (Pekár, 59.) – Rajczi. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gólszerző k: Petrache (21.), illetve Mogyorósi (6.), Forró (32.)

Sárga lap: Jánvári (63.), illetve Vukasovic (23.), Rajczi (88.)

Címkék: kecskeméti, kaposvári, rákóczi, sport