Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese szeptember 8-án játssza első bajnoki mérkőzését az MTK otthonában, így a lányokra öt hét kemény munka vár. A fő cél, hogy motivált, sikerre éhes társaság formálódjon, és az alakulat lépjen előre legalább egy helyet az idei kilencedik pozícióból.  

Oláh János munkába állt Kaposváron. Az egyik legismertebb magyar röplabdaedző ma délelőtt vezényelt először edzést a Diamant-lányoknak, és a csapat tagjai az atlétikapályán kezdték el a felkészülést. A somogyiak augusztusban napi két tréningen vesznek részt, és a remények szerint a bajnoki rajtig jó közösség formálódik majd az öltözőben.

- Azt beszélgettük a lányokkal, hogy még mindannyian jó játékosok, én is jó edző vagyok, de most elkezdődik a munka, és a meccsekjen kell bizoynítani. nekem új a csapat, nekik új vagyok én, ebben semmi rendkívüli nincs. Ha van kellő ambíciójuk, akkor rendben leszünk, el fogjuk érni a célunkat. Én tudom ezt motiválni, de ha valakiben nincs meg, az nem jó - mondta a vezetőedző.

A tapasztalt szakember abban bízik, hogy a lányok önbecsülése is rendben lesz, és sokan szurkolnak majd nekik a lelátóról a bajnoki mérkőzéseken. A Diamant az idén a kilencedik helyet szerezte meg, a lányok szeretnének legalább egy hellyel előrébb lépni.

- Azzal kell foglalkoznunk, hogy elvégezzük a munkánkat. A megfelelő helyezésünket a végén kell elérnünk. Az alapszakasz is fontos, de a többi csapat is ebben a cipőben jár, szerintem megoldjuk - tette hozzá Oláh János.

Az idei együttesből mindössze ketten távoztak. Kondor Tímea abbahagyta a röplabdát, és Budapestre költözött, Horváth Zsófia pedig a következő évadban a kaposvári egyetemi tanulmányaira összpontosít. Az érkezők listáján négyen szerepelnek. Tobak Eszter Veszprémből igazolt Somogyba, és megérkezett Kolzsvárról Stirt Tímea. A 22 éves, 184 centi játékos eddig a román élvonalban ütötte a labdát. Ihász Dóra és Rák Rebeka egyaránt két-két év után tért vissza nevelő-egyesületébe.  

- Mindenképpen be kell újra illeszkednem. Az újakkal meg kell ismerkedni, a  régiekkel fel kell venni a ritmust, de szerintem jó lesz az egész alapozás. Mindenképpen enhéz időszak lesz ez az egy hónap. Nincs túl sok időnk, vártam ezt az időszakot, bízom benne, hogy összerázódik a csapat, megyünk előre és minél több meccset megnyerünk - árulta el Rák Rebeka.

A pontvadászat szeptember 8-án indul, az első ellenfél az MTK lesz a fővárosban.

Címkék: Ihász, Rák, Rebeka, Röplabda, Dóra, Diamant, sport