Rák Rebeka

(Rák Rebeka)

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem vezetése az elmúlt hetekben sokat dolgozott azért, hogy egy jó szellemű, sikerre éhes társaság kezdje meg a felkészülést augusztus elsején az új vezetőedző, Oláh János irányításával.

A Veszprémből tizenegy évnyi játék után elcsábított új feladó, Tobak Eszter leigazolását még a hónap elején jelentették be a Diamant vezetői. A  napokban aztán újabb röplabdázókkal sikerült megállapodni, így tovább erősödött a társaság. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven visszatérő játékosokat is köszönthetünk: a feladó Ihász Dóra és nyitásfogadó-ütő Rák Rebeka egyaránt két  szezon után húzza fel újra a somogyiak mezét. A 21 esztendős Ihász tanulmányi okok miatt távozott Budapestre 2011 nyarán, a 22 éves Rák Rebeka pedig egy évet játszott Szerbiában, aztán Belgiumba költözött szintén röplabdás párjával, Németh Ferenccel. Rák 1, Ihász pedig 1+1 éves szerződést írt alá a napokban.

Az elmúlt évad játékosai közül a tapasztalt játékosnak számító Pintér Zsanett az elmúlt három esztendő megbízható teljesítménye után újabb 2 évvel hosszabbította meg kontraktusát, a libero Csitári Virág pedig 1+1 éves megállapodást kötött a klubbal. Harmath Zsófia és Szívós Ildikó élő szerződéssel rendelkezik, és a következő tanévben is a Kaposvári Egyetemre jár majd. A Diamant a távolabbi jövőt is építi: továbbra is számít a keret középiskolás játékosaira, és akik a somogyi megyeszékhelyen képzelik el a jövőjüket, azokkal szeretnének hosszabb távú szerződést is kötni az elmúlt években kialakított sportolói életpályamodell jegyében.

A klub még egy játékost szeretne leigazolni, aki áprilisban már járt itt próbajátékon, és ezzel várhatóan kialakul a végleges játékoskeret. A felkészülés augusztus elsején kezdődik, és a lányok szeptember elejéig hazai környezetben, napi két edzéssel készülnek majd a bajnokságra. Az egyik legfontosabb feladat az lesz, hogy jó közösség, majd eredményes csapat alakuljon ki, és a Diamant lépjen előre legalább egyet az idei kilencedik pozícióból.

(Ihász Dóra)

Címkék: Dóra, Ihász, Rebeka, Rák, Diamant, Röplabda, sport