A Rákóczi kapusedzője, Házi László négy játékossal készül a következő évadra. A tapasztalt Posza Zsolt és a jövő embere, Rusák Edvárd nem új arc, de a két külföldi sem ismeretlen a szurkolók előtt. A 25 esztendős Marko Csampar február óta már a kaposváriak labdarúgója, a 26 esztendős szlovén Marko Ranilovics pedig a Ferencváros csapatától szerződhet Somogyba. Egy biztos: új időszámítás kezdődött, hiszen az elmúlt két évadban védő Lubos Hajdúch Felcsútra szerződött.

A Rákóczi az elmúlt hetekben sorra játszotta az edzőmeccseit, de a kapusok mindig találtak helyszínt és időpontot arra, hogy külön is tréningezzenek. Az első héten inkább az erőnlétet javították, most pedig már a gyorsaságot fejlesztik a fiúk.

A 36 esztendős Posza Zsolt két éve szerződött Kaposvárra, és a közelmúltban újabb egy évvel meghosszabbította szerződését. A rutinos hálóőr térdsérülése miatt hat hónapot hagyott ki, de most már teljesen felépült, és harcra kész. Az NB II után ismét az NB I-ben szeretne védeni.

Rusák Edvárd az elmúlt évadban a Bene akadémia U19-es csapatában szerepelt, illetve a tavaszi szezonban lehetőséget kapott a felnőtt NB II-es gárdában is.

Házi László a közelmúltban megszerezte a kapusedzők legmagasabb végzettségét, a Pro-liszenszet. A szakember a 11. évadra készül kapusedzőként, és úgy tapasztalja: jót tesz a kapusoknak, hogy még kiadó az egyes számú mez.  

A Rákóczi július 28-án, Debrecenben kezdi meg bajnoki szereplését, legkésőbb aznap választ kapunk arra a kérdésre, hogy ki áll majd a gólvonal elé.

Címkék: Ranilovics, Hajdúch, Posza, Csampar, Házi, Rusák, kapus, Rákóczi, sport