A Meistro Lovasklub taván erős mezőny gyűlt össze: hat kategóriában negyven hajót neveztek.

Ezen a versenyen nagyon oda kellett összpontosítani az elejétől a végéig. A kis modellek oda-vissza teljesítették a háromszög alakú pályát, és az nyert, aki a leggyorsabban megbirkózott a kétszáz méteres távval.

- A mai mezőny egész jól összegyűlt, mindenki itt van, aki ewzzel a kategóriával foglalkozik, robabnómotoros és elektromos kategóriában. Kaposvári érdekeltség van 3,5, 7.5 és 15 köbcentissel, elektromosban egy junior és egy felnőtt versenyzőnk van - mondta a Kaposvári Textiles Modellező Klub versenyzője, Tamasóczki Tamás.

A kétnapos viadalra hat kategóriában összesen negyven hajót neveztek. Győrből, Zalaegerszegről, Nagykanizsáról, Csurgóról és Nagyatádról is érkeztek versenyzők. A sportolók minden apróságra odafigyeltek, hiszen itt szó szerint kis dolgokon múlt a siker.

- Tulajdonképpen minden tó másmilyen sűrűségű. A hajó megérzi, hogy mégsem olyan, mint a másik. Mondják, hogy csak a víz tudja a fizikát. Sokat kell szenvedni, hajócsavarokat kell kisebbet-nagyobbat készíteni, hogy jobban el tudjon forogni - tette hozzá Tamasóczki.

A 14 esztendős Szentesi Máté végig nagyszerűen teljesített, és megszerezte az első helyet kategóriájában.

- Mindig izgultam, mi lesz, hátha történik valami, néha volt egy kis baki, de minden jól ment, jól sikerültek a próbálkozások és a versenyek - mondta a Kaposvári Autómodellező Klub tagja, Szentesi Máté.

A kaposváriak közül Novics József, Bélteczki Sándor, Dusa András és Nagy Zoltán szerzett még első helyezést.

Címkék: fizika, modell, víz, hajó, verseny, sport