youth football festival


A labdarúgó NB I-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC stadionjában csaknem 30 nemzet több mint háromezer, 9-19 éves korú sportolója sorakozott fel.

Újdonság, hogy ebben az évben kézilabdában és kosárlabdában is rendeznek versenyeket a fesztivál ideje alatt. A megnyitó előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség sportigazgatója, Nyilasi Tibor, Kenéz Ádám fesztiváligazgató és Kaposvár alpolgármester-asszonya, Oláh Lajosné megkoszorúzta az Aranycsapat kaposvári születésű játékosa, Czibor Zoltán emléktábláját a belvárosban.

Nem kellett sokat várni a gólokra a 9. Intersport Ifjúsági Futballfesztiválon. Kaposvár legnagyobb rendezvényének nyitó napján már reggel 8 órakor útjára indult a labda a pályákon, és a 16 évesek A-csoportjában rögtön egy Toponár-Kaposfüred rangadóval indult a program. A házigazda nem adott esélyt a füredieknek, és 4:1 arányban, biztosan győzött.

A 9 évesek is korán keltek: a Rákóczi fiataljai egy ukrán csapat ellen léptek pályára, és egymás után alakították ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de végül meg kellett elégedniük a 2-2-es döntetlennel. A fiataloknak nagy élmény, hogy más nemzetek együtteseivel is találkozhatnak, és a viadal egyben remek felkészülés a következő bajnoki szezonra. A szervezőknek az idén is sikerült megmozgatniuk a somogyi futballistákat: a tornán a kaposváriak mellett például a kiskorpádiak, a patalomiak és a mezőcsokonyai fiatalok is mezt húznak.

A 10 évesek között a Rákóczi BFLA „Fehér” 16-0-ra verte a lelkes sásdiakat, a 11 évesek között az észt Maardu és az ukrán Dnepropetrovsk találkozóján pedig 17 gól esett, 12-5-ös leosztásban. A Marcali 11 évesei 17 rúgott góllal tették le a névjegyüket a tornán.
Hétfőn a Rákóczi Stadionban is sokan dolgoztak azon, hogy az esti megnyitóra minden rendben legyen. Nem véletlen, hogy évről évre új csapatok is feltűnnek, és sokan szívesen visszatérnek Somogyba. Az egyhetes rendezvényen több száz önkéntes gondoskodik arról, hogy tökéletes legyen a lebonyolítás.

A Táncsics gimnáziumban zajló kézilabdatorna üde színfoltja a brazil Pinheiros, velük próbálják meg felvenni a versenyt a magyarok. A focifesztivál, valamint a kosárlabda- és a kézilabdatorna kedden folytatódik, és egészen szombatig tart. A kaposvári pályák mellett Mezőcsokonyán és Nagybajomban is rúgják a labdát a fiatalok, a fesztiválfalu pedig a Kossuth téren ad elfoglaltságot a játékosoknak és a kísérőknek.

Hétfői eredmények az alábbi linkeken:

Labdarúgás: http://youthfootballfestival.org/results.pdf
Kosárlabda: http://youthbasketballfestival.org/results.pdf
Kézilabda: http://youthhandballfestival.org/results.pdf

Címkék: festival, youth, football, 2013, sport, kaposvár