A magyar labdarúgás egyik ismert alakja, a korábbi 11-szeres válogatott Vincze Ottó vezetésével tartottak labdarúgó tábort Fonyódligeten.Az idei Erzsébet-táborok egyik legnépszerűbb programján több mint kétszáz fiatal vett részt az ország minden részéből.

- Ezek a gyerekek nagy része most van először a Balatonon, tavaly ezt már tapasztaltuk. Különböző szociális körülmények közül érkeznek a gyerekek, először meg kell őket ismerni. Mégis csak van egy labdarúgó tábor jellege ennek az összejövetelnek itt, és próbáljuk őket felmérni az első napokban, és van egy olyan feladatunk is, hogy jó pár gyereknek megadjuk a lehetőséget arra, hogy kiemelt tehetségként egy kezdeményezésbe, egy rendszerbe bekerüljenek - Vincze Ottó korábbi válogatott labdarúgó.

A szakemberek ezen a tréningen a gyermekek technikai felkészültségét tesztelték. A felmérés jellegű állomás-edzésen a fiatalok a képzett edzők irárányításával sok mindent gyakorolhattak.Egy hét alatt nem lehet csodát tenni, mégis ez az idő elég arra, hogy az edzők iránymutatást adjanak az ifjú labdarúgóknak.

- Már nyolc éve focizom, sokszor voltam torna legjobb játékosa és gólkirály is. Most NB II-ben nyolcadikak lettünk, de lehettünk volna jobbak is. Így sikerült - Sprinzeisz Dominik, Biatorbágy.

A gyerekek persze nem csak futballal töltötték el az idejüket a Balaton déli partján.

- Nagyon jó volt, sokat fürödtünk a Balatonban. Jó volt az idő, sokat fociztunk és barátkoztunk - Vincze Ádám, Győr.

Az idei nyáron nyolc helyszínen 40 ezer gyerek jutott el az Erzsébet-táborokba. Ötvenhat féle tábort szerveztek, melyek nagy része a sportról szólt. A táborlakók igazi példaképekkel, olimpiai és világbajnokokkal is találkozhattak, és közben szervezett keretek között mozoghattak.

- Ez egy olyan benyomás, olyan élmény, olyan plusz, ami azt hiszem, nem csak egy hétig, hanem utána az egész évben végigviszi ezeket a gyerekeket. Megtapasztalják, milyen, amikor minden rendben van, amikor minden adott. És ez az egy teljes hét nagyon sok energiát ad későbbre, azokra a hónapokra, amikor esetleg ez nem minden adott - Nagy Anna szóvivő, Erzsébet-program.

Az Erzsébet-táborokba bárki eljöhet, a különbség annyi, hogy kinek mennyit kell fizetni a táborozásért. A nehéz körülmények között élők akár ezer forintért is eltölthetnek egy hetet egy ilyen táborban - tette hozzá Nagy Anna. A labdarúgó-palánták, függetlenül attól, hogy honnan érkeztek, garantáltan jól érezték magukat Fonyódligeten.

Címkék: ottó, vincze, fonyódliget, erzsébet, tábor, sport