siófoki kézi

A Siófok Kézilabda Club Somogy megye egyetlen NB I-es női csapata a sportágban, és augusztus végén immár az ötödik élvonalbeli szezonját kezdheti meg. A tavalyi bravúros bronzérem után az idei év már nehezebb volt, de végül sikerült a fő célkitűzést teljesíteni. 2012 nyarán új csapatot kellett építeni, hiszen tizenegy kézilabdázó távozott és hatan érkeztek. A folyamatos vérfrissítésen áteső SKC rosszul kezdte a bajnokságot, az első öt forduló után öt vereség állt az együttes neve mellett. A harmadik játéknapot követően Imre Vilmos elköszönt, utóda Kiss Szilárd lett.

Az új szakvezető irányításával a csapat lassan, de biztosan elkezdte a pontgyűjtést, és végül a kilencedik helyen fejezete be az alapszakasz küzdelmeit. A lányok hazai környezetben több szép győzelmet is arattak. A rájátszásban az SKC előbb teljesítette a fő célkitűzést, a bennmaradást, majd a 10. helyen fejezte be az évadot. Az egyesület büszke lehet arra, hogy Bogdanovics Annamária révén gólkirálynőt adhatott az NB I-nek, a kapus Kiss Éva pedig a válogatott tagjaként bronzérmet szerzett a szerbiai Európa-bajnokságon.

A siófokiak a nemzetközi porondon is bemutatkozhattak: az EHF-kupa nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcában az idegenben elszenvedett 13 gólos vereség után hazai környezetben kilenc góllal verték meg az orosz Asztrahanocska gárdáját.

Csurgó kézilabda


Csurgón nem titkolt cél volt a dobogós helyezés elérése a férfi NB I-ben. A Bajnokok Ligájában szereplő veszprémiek és szegediek mögé az elmúlt hónapokban szépen fel is zárkózott a társaság, és nagy izgalmak után végül sikerült megszerezni a bronzérmet. Imre Vilmos vezetőedző irányításával stabil együttes formálódott Dél-Somogyban, és a fiúk gond nélkül hódítoták el a Magyar Kupa harmadik helyét. A bajnoki rájátszásban Gyöngyösön keresztül vezetett az út az elődöntőbe, ahol a Szeged még túl nagy falatnak bizonyult. A bronzpárbajt a Tatabányával vívta meg a CSKK, és végül a harmadik meccs végére, a büntetőkre maradt a döntés.

A sporttörténelmet író csurgóiak ezután vehették át a jól megérdemelt bronzéremeket, és megkezdődhetett az önfeledt ünneplés.

Címkék: sporttörténelem, Csurgó, kézilabda, siker, Siófok