A labdarúgás egy olyan sportág, amit sosem lehet abbahagyni. Jól tudják ezt a Somogy megyei öregfiúk-bajnokság résztvevői is. A tavaly augusztusban indult pontvadászatot két csoportra osztották a szervezők: az Északiban a Siófok, a Déliben pedig a Nagyatád végzett az első helyen.

- Teljes erőbedobással, jó gondolatokkal, taktikával álltunk neki és ez mérkőzésről mérkőzésre így alakult. Nyolc mérkőzést játszottunk, abból hétszer nyertünk, egyszer kikaptunk és így egy vereséggel zártuk az idei bajnokságot - Kömpf Gyula, Nagyatádi Öregfiúk.

A Balatonberény gárdája az Északi csoport második helyén zárt a szezonban. A csapatnál a jó eredmény ellenére azt vallják, hogy ebben a korban már nem az eredmény a legfontosabb.

- Ez egy ilyen vegyes csapat, de nagyon jó a hangulat és főleg a harmadik félidőben, ahogy itt is elhangott, akkor még inkább fokozódik - Horváth László, Balatonberényi Öregfiúk.

Az Északi csoportban a bronzérmet a Balatonboglár szerezte meg, míg a Déliben a Nagyatád mellett a Csurgó és a Barcs állhatott fel a dobogóra. A MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága sokat fáradozott azon, hogy a bajnokságok lebonyolítása zökkenőmentes legyen.

- Azokat a körülményeket megpróbáltuk a környező megyék bajnokságaiból átvenni mintaként, amik ezt segítették, illetve megpróbáltunk olyan ötleteket belecsempészni, ami a csapatok számára egy kicsit motiváló tényezőként tudott dolgozni. Ismert magyar sörgyártó cég a bajnokságunk mögé állt és nem elsősorban a helyezettek díjazásában, hanem minden egyes egyesület sörrel vigasztalódott a mérkőzéseket követőleg - Csendes Balázs igazgató, MLSZ-SMI.

Az igazgatóság a következő szezontól újabb csapatok bevonását tervezi az megyei öregfiúk bajnokságba, és az sem kizárt, hogy egy külön szenior pontvadászat is elindul a jövőben.

Címkék: fiúk, öreg, bajnokság, somogy, kaposvár, sport