A kaposvári nevelésű hálóőr hiába nyújtott jó teljesítményt, csapata a csalódást keltő kilencedik helyen zárta a bajnokságot. Balajcza Szabolcs elárulta: megfordult a fejében, hogy pályafutása során még visszatérjen a Rákóczi kapujába.

Hatvan bajnoki meccsen védett és egyről sem hiányzott: Balajcza Szabolcsnál ez a legutóbbi két NB I-es szezon mérlege. Az Újpest kapusa most éppen a szabadságát tölti Kaposváron.

- Ugye tudják rólam sokan, hogy kaposvári vagyok, és amikor szabadság van, általában idejövök haza a családdal. A nyári szünet még nekünk egy hétig tart, úgyhogy ezt szeretnénk tartalmasan kihasználni - mondta a játékos.

A kaposvári nevelésű kapus a Rákóczi bajnoki szereplését is szemmel tartja.

- Folyamatos figyelemmel kísérem. Szurkolok is nekik, azért csak a nevelőegyesületem, még ha ellenfelek is szoktunk lenni néha. Folyamatos kapcsolatban a játékosokkal nem vagyok, de a Házi Lászlóval, mint kapusedző folyamatosan beszélünk hétről-hétre meccsek után, hogy ő hogy látta az én teljesítményemet, én hogy láttam a Rákóczi teljesítményét - árulta el Balajcza.

Balajcza Szabolcs 2006 nyarán igazolt Újpestre. Legnagyobb sikerét 2009-ben érte el a lila-fehérekkel, amikor is ezüstéremmel zárták a bajnokságot. Az utóbbi években azonban várakozáson alul szerepeltek.

- Nem volt egy sikeres szezon a csapatnak. Egy Újpesthez szerintem méltatlan az, hogy a kilencedik helyen végezzen a magyar bajnokságban - mondta a játékos.

Az újpesti hálóőr júliusban lesz 34 esztendős. Sokan azt mondják, ez a legjobb kor egy kapusnál.

Balajcza


Egy öt-hat év még van bennem, ha az egészségem is engedi és a jóisten is úgy akarja. De hát figyelni kell már sok mindenre: az életvitelre, táplálkozásra - árulta el Balajcza.

De vajon visszatér-e valamikor Kaposvárra az egykori közönségkedvenc? - Én csak annyit akarok mondani, hogy megfordult a fejemben - vágta rá Szabolcs.

Ez persze még a jövő zenéje. Az Újpest kapusa most leginkább azt szeretné, ha csapatával a következő szezonban a dobogó felé vennék az irányt.

Címkék: balajcza, szabolcs, játék, újpest, labdarúgás, sport