Sikerült megtartani a jövő szezonra is, Fekete Ádám és Gordan Filipovics vezetésével Hendlein Rolandot, Dávid Gergelyt és Kiss Kornélt. Szőke Balázs pótlásáról Branislav Jancikin gondoskodik, Drahos Gábor helyére pedig Fodor Márton érkezik. A szolnoki klub, a régi kapcsolatokat ápolva, felajánlotta Marcinak, hogy kölcsönadja a játékost 1 évre a Kaposvári KK-nak, amit Marci el is fogadott.

A két új játékos személyével a tavalyi hiányosságainkat próbáljuk kiküszöbölni, és hárompontos dobásainkon szeretnénk javítani. Mindkét új ember kiváló külső dobó.

A felnőtt magyar kerethez 3 külföldi játékos fog érkezni. Magasra tettük a mércét, de szeretnénk hasonló tudású légiósokat szerződtetni, mint idén. Kiszemeltjeink között van visszatérő játékos is, akivel tárgyalunk. De a játékosok kiválasztása és szerződtetése előre láthatóan a nyár végére fog realizálódni.

A 12-es keretben a fennmaradó 4 helyre utánpótlás játékosok kerülnek. 2 kaposvári válogatott sportolónk, Papp Péter és Benke Szilárd idén tagja lesz a keretnek. A 2 kiadó helyre még tárgyalunk a játékosokkal.

Még egy kaposvári tehetségnek adunk lehetőséget, Filipovics Márkónak, aki a felnőtt kerettel fogja megkezdeni a felkészülését.

Monok Tibor elmondta még, hogy a csapat augusztus 15-én kezdi meg a felkészülést, és szeptemberben Kaposváron idén is megrendezik az Orosz László emléktornát, ahol remélhetőleg a teljes csapatot láthatja Kaposváron a nézősereg.

Fekete Ádám a jövő évi célokról annyit mondott, hogy nem szeret ennyire előre nyilatkozni, de úgy látja, hogy két olyan játékost tudtunk igazolni, akikkel erősödtünk, és ha hasonlóan jó légiósokat sikerül igazolnunk, mint a tavalyi években, akkor lehetnek merészebb céljaink is.

Forrás:delfinek.hu

Címkék: jancikin, fodor, kosárlabda, kaposvári, sport