50 gyors, 50 hát, váltó és egy másik váltó. Ezekben a számokban is rajthoz állt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiatal úszója, aki egyébként nem csak 100, hanem 50 méteren is a legjobbnak bizonyult a gyorsúszók között. A szervezők négy számban hirdettek egyéni győzteseket, illetve a négy távon elért idők alapján alakult ki a végső összetett sorrend. Harsányi Mátyás négy versenyszám után a második helyen végzett győri vetélytársa mögött. Az országos Békatalálkozón Csutorás József szakedző irányításaával négy leány és négy fiú vett részt a Kasi színeiben.

- Azt gondolom, nagyon jó utánpótlásunk van. Nagyon technikásan, sdtílusosan úsznak. Józsi bácsival technikailag és a gyermekek szakmai fejlődésével kapcsolatban is egy nyelvet beszélünk, így remélhetően újabb olimpiai reménységeink születhetnek - ifj. Kovács László vezetőedző, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

A fiatalok heti öt-hat edzésen evsznek részt, és szorgalmasan dolgoznak.

- Sokkal nehezebb a gyerekeket a sport mellett taratni. Sok az elvonó tényező a környezetükben, és a szülőket sem könnyű mozgósítani. Ahhoz, hogy valaki olyan szintre eljusson, mint Pataki és Dudás, sok versenyre, edzőtáborra van szükség, és mindenképpen kell hozzá egy csapat - tette hozzá a vezetőedző.

A jövő egyik nagy reménysége megfogalmazta a célkitűzését is.  

- Az az álmom, hogy úszóbajnok legyek - Harsányi Mátyás Kaposvári Sportközpont és Sportiskola.

A Békatalálkozón 29 egyesület 130 ifjú versenyzője vett részt az ország minden részéből. A Kasi 4X50 méteres fiú gyorsváltója negyedikként zárt. Harsányi Mátyás, Pápai Péter, Vörös Tamás Ottó, Pintér Máté összeállításban.

Címkék: harsányi, talp, mátyás, béka, úszás, sport