világbajnok tekések


A két döntőt egyszerre rendezték meg a Zalaegerszegi Városi Sportcsarnokban felállított nyolcsávos tekepályán. A közönség gyakorlatilag vastapssal kísérte végig a több mint háromórás küzdelmet. A Kaszás Zoltán szövetségi kapitány vezette női válogatott gyorsan hátrányba került a finálé elején a románokkal szemben, és csak lassan fordult a kocka. Az utolsó magyar páros, a Méhész Anita, Sáfrány Anita duó már magyar vezetésnél vette át a meccset, és a kezük nem remegett meg.

A Macedónia elleni férfidöntőben hatalmasat versenyzett Kiss Tamás, Karsai László és Boanta Claudiu is, de gyakorlatilag a válogatott mindegyik tagja igazolta azt, hogy ebben a sportágban a magyarok világklasszisoknak számítanak.

A mieink 4012 fás világrekordot gurítottak a döntőben, amivel megkoronázták a vb-n nyújtott teljesítményüket.

Kiss Norbert és Kiss Tamás több, mint tíz évig erősítette a Közutasok Kaposvári TK együttesét, Zenger Nikolett pedig a Ritmus SE Kaposvár színeiben szerepelt a Szuper Ligában. A két fiú az előrelépés, Niki pedig a helyi klub megszűnése miatt váltott egyesületet. Gratulálunk a nagy sikerhez!

TEKE-VB, ZALAEGERSZEG

Döntő, férfiak: Magyarország–Macedónia 7:1 (4012:3809)

Az aranyérmes férfiválogatott: Kiss Norbert, Kakuk Levente, Karsai László, Zapletán Zsombor, Nemes Attila, Farkas Sándor, Boanta Claudiu, Feher Zoltán Flavius, Kiss Tamás, Botházy Péter. Szövetségi kapitány: Fehér László

Döntő, nők: Magyarország–Románia 7:1 (3526:3498)

Az aranyérmes női válogatott: Méhész Anita, Tímár Edina, Sáfrány Anita, Nemes-Juhász Gabriella, Nemes Irén, Zenger Nikolett, Sajermann Nóra, Némethné Katona Beáta, Fegyveres Petra, Airizer Emese Júlia. Szövetségi kapitány: Kaszás Zoltán

Címkék: világrekord, teke, világbajnok, arany, döntő, kaposvári, sport