A zselici bringatúra ezúttal csaknem száz embert mozgatott meg, az indulók három táv közül választhattak.

A szervezők a hagyományokhoz híven Gárdonyi iskolához várták azokat a próbázókat, akik 20, 40 vagy 72 kilométert kívántak pedálozni.

- Patcára kell eltekerni első ízben mindenkinek, a 20 kilométeresek onnan visszajönnek hozzánk, a 40 km-esek tovább mennek Kardosfára, a 80 km-esek pedig Kisbőszénfa, Lipótfa, Bárdudvarnok útvonalon vissza ide az iskolához - a Kaposvári Zöldpont Életmódklub szervezője, Jónás Péter.

A tapasztalatok alapján a zselici kerékpáros erőpróba a gyalogtúra után a legnépszerűbb zöldpontos program. Egy jól felszerelt kerékpár, állóképesség és kitartás kell a sikeres részvételhez.

- Én inkább azért megyek, mert szeretek bringázni. Középtávra neveztem, bízok magamban, de az idén még keveset mentem, lesznek nagyobb versenyek is még, arra szeretnék még inkább felkészülni - mondta Bánhegyi István.

A tapasztalt bringások azt mondják: a Zselic elég nehéz terep kerékpározás szempontjából, mert komoly emelkedők nehezítik a sportolók dolgát. A rajt utáni meredek emelkedő megadta az alaphangot a folytatáshoz, a Kaposszerdahely előtti lejtő pedig lendületbe hozta a próbázókat. Az idei tavaszi túrán csaknem százan vettek részt, és a legtöbben máskor is nyeregbe pattannak.

- A Deseda környékén nagyon szépen megcsinálták az utat. Kaposváron rengeteg helyen fel van festve a kerékpárút, de idő kell, hogy megszokják, javulni fog. A Zselicben is rengeteget lehet menni - tette hozzá Bánhegyi István.

A Zöldpont Életmódklub programsorozata az augusztusi Betyár Maratonnal folytatódik, az ősszel pedig a kerékpártúra, a futópróba és a tájékozódási túraverseny zárja a sort.

Címkék: betyár, zselic, maraton, túra, kerékpár, sport