Rangos ritmikus gimnasztika versenyt rendeztek a nagyatádi városi sportcsarnokban.  
- Nagyon nagy dolog nekünk, hogy itt van a vidékbajnokság, az egyesület tíz éves múltra tekinthet vissza, egy viszonylag fiatal egyesületről van szó. Nyolc egyesületből csaknem 200 induló van - mondja Balogh Orsolya vezetőedző, a Lovas Akadémia SC Kaposvár-Nagyatádi RGSE-től.


Ez a viadal egy fontos szakmai újítást is hozott.


- Ilyen még nem volt, hogy a vidékbajnokság történetében teljesen semleges pontozás van. Olyan edző nem pontozhat, akinek a gyereke versenyzik. Ha valaki átgondolja, ez azt jelenti, hogy a verseny tiszatsága maximálisan garantálva van ezzel - tette hozzá Balogh Orsolya.
A Lovas Akadémia SC-Nagyatádi RGSE fiataljai hazai szőnyegen is szerették volna bizonyítani felkészültségüket.


- Az idei azért különlegesebb a többinél, mert felnőtt kategóriában vagyok, ez azt jelenti, hogy nem csak koromnbeliekkel avgyok, hanem 20-21 évesekkel is, ha ők még nem fejezték be a sportágat. Az első versenyem így az idén, izgulok nagyon - mondja Boros Ninetta a Lovas Akadémia SC Kaposvár-Nagyatádi RGSE-től.


Boros Ninetta végül teljes sikerrel, három aranyéremmel fejezte be a küzdelmeket, és egymás után negyedszer szerzett vidékbajnoki címet. Balogh Orsolya tanítványai közül mindenki a dobogóra állhatott. Laklia Lúcia (lúcsia) ugyancsak triplázott, Hornyák Patrícia, Murány Anna, Fodor Zsuzsanna és Gyenesei Fanni pedig értékes érmes helyezésekkel gazdagodott. A somogyi színek képviseletében a Crystal (krisztál) SC versenyzői is szőnyegre léptek.
- Kaposvárról mi húsz gyerkőccel jöttünk, a nagyon piciktől a felnőttekig minden kategóriában vannak gyerekek. Nagyobb esély van továbbjutni az országos bajnokságra. Nagyon örülünk, hogy itt van a verseny, nem kellett sokat utazni - mondja Békési Zsanett vezetőedző, a kaposvári Crystal SC-tól.


A Crystal (krisztál) SC fiataljai közül korosztályában Takács Dalma és Rácz Dorottya szerzett összetett vidékbajnoki címet, és szintén aranyérmes lett a serdülő csapat. Ugyancsak a dobogóra állhatott Márvai Csenge, Kárpáti Kitti, Balázs Dorottya, Szombathelyi Zsófia és két gyermek csapat is.


A Nagyberki-Balatonlelle megyei Magyar Kupa-döntő szerdán 17 órakor kezdődik Kisbárapátiban.

Címkék: Borosm, Ninetta, Nikolett, sportgimnasztika, ritmikus