A kaposvári sikeredző 2007 után veszi át újra nemzeti együttes irányítását, és hétfőn már el is kezdi a munkát a játékosokkal a kecskeméti edzőtáborban. A szakember azért vállalta el a felkérést, mert úgy tűnik, hogy végre újra biztosítani tudják az eredményes munka technikai és anyagi feltételeit. A magyar válogatott májusban világbajnoki selejtezőn szerepel Szlovéniában, júniustól pedig az Euroliga küzdelmeiben várnak rá nehéz mérkőzések.

A kaposvári röplabdázás sikerkovácsa 2001 és 2007 között már betöltötte a szövetségi kapitányi tisztet, és ő volt az utolsó, aki a nemzeti együttessel részt vehetett az Európa-bajnokságon - tizenkét évvel ezelőtt. Demeter György két éve tért haza Törökországból, és másfél éve kérték fel újra a válogatott edzőjének. Az elmúlt időszak eseményei után úgy tűnik: immár érdemes belevágni a munkába.

„Januárban arról volt szó, hogy ebben az évben mindent megtesz a szövetség, hogy a játékosok megfelelő körülmények között tudjanak készülni. Ami nem jelent extra dolgot, de megfelelő méretű csarnokot, megfelelő felszerelést igen,és hogy legyen gyúró, illetve legyen megfelelő számú előkészületi mérkőzés a világbajnoki és az Európa-bajnoki selejtezők előtt” - mondta Demeter György.

Válogatottunk Kecskeméten kezdi meg a felkészülést, és három hét közös munka után a szlovéniai világbajnoki selejtezőtornán lép pályára, a házigazdák, az izraeliek és a moldávok ellen, a továbbjutás reményében. Júniustól újabb komoly mérkőzések következnek a programban: a mieink a csehek, a spanyolok és a montenegróiak társaságában szerepelnek majd az Euroligában.

Demeter György januárban 27 játékosból álló listát állított össze, amit végül tizenhatosra szűkített. A mester természetesen ezúttal is számít a bajnok és kupagyőztes Fino játékosaira. A 16-os keretben öt kaposvári, Kovács Zoltán, Gergye Roland, Dávid Csanád, Dömötör Lajos és Magyar Bálint kapott helyet, Deák Márk és Juhász Péter pedig tartalék.

„A csapat gerincét a külföldön játszók alkotják. Itt már a fiatalabbakra kell gondolni, nem azokra, akik az előző válogatottam idején szerepeltek. Természetesen ők is segítenek még, amiben tudnak, de már nem rájuk épül a válogatott” - tette hozzá a szakember.

A régi-új szövetségi kapitány, valamint a Kaposvári Röplabda Akadémia elnök-asszonya, Horváth Éva a Kapos Televízió Tiszta beszéd című műsorának vendége volt. A beszélgetést május 9-én 20 óra 30 perckor láthatják majd.

Az alábbi képre kattintva, pedig a mesterrel készült interjúnkat nézhetik meg!

 

Címkék: Demeter György, szövetségi kapitány, edző, siker, röplabda, sport