A viadalon négy kaposvári iskola fiataljai mérték össze egymással a gyorsaságukat és az ügyességüket.

Giesz Gyulára, a Gyakorló iskola egykori pedagógusára emlékeztek atlétika versennyel az intézmény diákjai és további három kaposvári iskola tanulói.

- Gyuszi bácsinak rengeteg tanítványa volt, amellett, hogy ő testnevelőként itt negyven évet lehúzott, még a gyakorlati képzésben is nagyon sok hallgatót, kollegát nevelt ki, akiknek egy része az intézményben is tanít. A körfolyosón elhelyeztünk egy emlékfalat, ahol a Gyuszi bácsiról képek, emlékek látható és ezt mindig megnézik az ideérkező diákok - mesélte a Gyakorló iskola testnevelője, Sabján Tamásné.

A Gyakorló iskola diákjai már nagyon várták a megmérettetést.

- Időre szoktunk futni és Ági néni mindig le szokta mérni, hogy mennyit javulunk. Távolt szoktunk ugrani, kislabdát hajítani és magasat ugrani. Nagyon szeretek itt versenyezni, legalább mozgok, meg jó szórakozás - mondta Horváth Dominika.

A meghívásos versenyen a házigazdák mellett a Gárdonyi és a Kisfaludy és a Kodály iskola vett még részt.

- Sokan jöttünk. Mindenkinek már van egy érme biztos. Nagyon szeretünk ide eljönni, mert az alsós osztályfőnökünknek az apukájáról van szó itt - árulta el Budai Dorina.

Az eredményhirdetésen Giesz Gyula özvegye, az egykor szintén gyakorlós pedagógus is beszédet mondott, és az érmek átadásában is segédkezett.  

A megmérettetés szervezői ígérik, hogy a következő évben is megrendezik az emlékversenyt.

Címkék: gies, emlék, gyula, verseny, sport, kaposvár