Beindult a szabadtéri tájfutó szezon, újabb izgalmas versenyt szervezett a megyei szövetség. A résztvevőket ezúttal a desedai arborétumban várták, és 18 kategóriában hirdettek győztest.
- Fizikaliag nem nehéz, ha jól emlékszem, 50 méter a különbség. technikás, aki nem figyel, el tud szállni, aki kóvályog a pályán, a rövid táv miatt rossz időt lehet elérni - mondja Csizmadia István elnök, az SMTFSZ elnöke.


A fiatalabbak és az idősebbek egyaránt ügyesen megoldották a feladatot, így mindenki sikerrel célba ért. A taszáriak és a kaposváriak ezúttal is eredményesen teljesítettek, ezen kívül Bodrogra, Egerbe és Pécsre is került első helyezés.
- Nagyon szeretjük a kaposvári versenyeket, jó rendezésűek, technikás pályákat szoktak kirakni. Viszonylag jól ment, de voltak félremenéseim, 4-5 másodperces hibák - tette hozzá Tóth Péter, Pécsi VSK-tól.


- Én azért szeretem, mert nem csak az számít, mennyire tudsz futni, hanem az is, hogyan tájékozódsz, és végül is ez egy szerencsejáték is - Tóth Péter.
A megyei szövetség az előttünk áló időszakban újabb versenyeken várja az egyre népszerűbb sportág barátait.


- Egy éjszakai megyebajnokságunk van, két fordulós diákolimpiánk egyéni és váltó, ősszel lesz közép és normál távú bajnokság és egy Zselic Kupa, ami mikrosprint lesz, vagyis nagyon rövid, nagyon technikás pályákat kell a versenyzőknek több futamban teljesíteni - mondja Csizmadia István, elnök.


Címkék: tájfutásban, erejüket, méráék, össze, tájfutás, sport