A kaposvári városi fürdőben három nemzet csaknem húsz egyesületének sportolói szálltak vízbe, és a csapatverseny első helyét a hagyományokhoz híven a házigazda Középület-kivitelező Adorján SE hódította el.

Nagy volt a nyüzsgés szombaton délelőtt a városi fürdő 50 méteres medencéje körül. Három nemzet 18 egyesületének tagjai melegítettek szorgalmasan, és régi ismerősök is feltűntek a helyszínen. Az egykori kaposvári Vilhelm Szilárd immár gyöngyösiként érkezett, és nagyon várta a kezdést.

- Természetesen óriási dolog visszatérni Kaposvárra. Amióta elmentem, mindig visszajöttem, és ha majd az aktív sportot abbahagyom, akkor is részt veszek majd a versenyeken. Most a vb-re készülök, van egy 2010-es világcsúcsom, amit itt úsztam, ezt szeretném megismételni. Ha összejön az aranyérem, nagyjából szeretném is befejezni a világ- és Európa-bajnoki szerepléseimet - mondta a gyöngyösi, Vilhelm Szilárd.

Az Adorján SE jelenlegi versenyzői is komolyan készültek az elmúlt hónapokban, és hazai környezetben mutathatták meg, hol tartanak a munkában

- Idén nagyon jól sikerült az első versenyem, a Világkupa. Jó időt mentem, meg szeretném ma úszni a szintidőt az B-re. A felkészüléssel jól állok, az edzések jól mennek, bár voltak kisebb sérüléseim, betegségeim, de mindenképpen megpróbálom a legjobb formámat hozni edzéseken és versenyeken is - mondta a Kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE játékosa, Pamuki Dávid.

A 16 esztendős válogatott tehetséget nem dobta fel, hogy hazai medencében versenyzett.

A viadalon a béka korcsoporttól a felnőttekig minden korosztályban versenyt hirdettek, és Kovács László mesteredző tanítványai közül mindenki hozta magát. A felnőtt és a junior válogatott tagjai újból bizonyítottak, és a jövő reménységei is megvillantották tehetségüket. Mások mellett a junior világbajnok Varga Krisztina és a korábbi felnőtt világbajnok Kovács Zsófia is vízbe szállt, és jól teljesített. Az eredmények összesítése alapján kiderült, hogy az Adorján SE megnyerte a csapatversenyt a gyöngyösiek és a Kaposvári Úszó SE fiataljai előtt.

Címkék: helyezés, uszonyos, arany, érem, úszás, kaposvár, sport