A munka ugyanis időnként máshová szólítja: az elmúlt év utolsó részében, Olaszországban vett részt fotózáson, napjainkban pedig a távoli Hongkongban tartózkodik.

„A röplabdás pályafutásomat lassan hét éve kezdtem, még az általános iskola ötödik osztályában, amikor a Zrínyi iskola edzője, Krehán Ági néni felfigyelt rám, és rábeszélt, hogy válasszam ezt a sportágat. Be is álltam a csapathoz edzeni, és nagyon meg is szerettem a röplabdát: nem csak a sport tetszett, hanem az edzések hangulata is. Hetedik osztályban felkerültem a Munkácsy gimnázium csapatához edzésekre, ahol Simonné Kutas Zita tanárnővel találkoztam, akit ma már a kedvenc edzőmnek tartok. Akkor döntöttem el, hogy nem hagyom abba a gimnazista éveim alatt sem a röplabdát. Szépen fejlődtünk a társaimmal, és a legjobb eredményeink közé sorolhatjuk a szép diákolimpiai országos helyezéseinket, illetve azt, hogy kijutottunk tavaly Franciaországba, a Világjátékokra, ahol Magyarországot képviselhettük. Személy szerint a legjobb eredményemet a tavalyi diákolimpián szereztem, amikor megválasztottak legjobb játékosnak a csapatban.”

Maronka Edina


A másik nagy szerelem pedig immár a modellkedés, és aki ismeri Edinát, jól tudja, hogy a helyén tudja kezelni az itt elért sikereket is.
„A modellkedést, mint lehetőséget, sokan emlegették nekem korábban is a 182 centis  magasságom miatt, de valahogy sosem vettem komolyan senkit egészen tavalyig. Augusztusban részt vettem az Elite Model Look Presented by Glamour versenyen, ahol bekerültem a döntőbe, a legjobb tizenöt közé. Ezután egy modellügynökségtől szóltak, hogy nagyon szívesen dolgoznának velem. Soha nem gondoltam volna, hogy én egyszer majd ezt fogom csinálni. Az ügynökséggel nem kötöttem akkor szerződést, de az ő biztatásukra elindultam a tavalyi Elite Model Look Presented by Glamour versenyen, ahol bekerültem a 15 döntős lány közé. A verseny után több ügynökség is szeretett volna velem dolgozni, ki is választottuk közülük a legszimpatikusabbat; nagyon aranyosak és kedvesek velem, és főként megbízhatóak, így náluk vagyok lassan egy éve.”



A kaposvári lány több fotózáson is részt vett már. Az első igazán nagy élmény egy bolognai munka volt, ahol rengeteg tapasztalatot, élményt és ismeretséget szerzett. A következő út pedig Ázsiába vezetett: Maronka Edina a terveknek megfelelően, február közepén elrepült Hongkongba, és május végéig dolgozik a távoli világvárosban.
„Nagy dolog számomra, hogy itt lehetek - folytatta a somogyi lány. - Nagyon jól érzem magam, óriási élmény minden egyes nap, teljesen más, mint az otthoni élet, nagyon tetszik! Sokat dolgozunk, így a városból szinte még semmit sem láttam, csak az óriási utcákat járom folyamatosan. A tengerpartra és még néhány gyönyörű helyre azért már eljutottunk.”
Edina elárulta: ha hazaér, jönnek a vizsgák az iskolában, mert már évek óta magántanuló a Munkácsyban. Természetesen a barátja, no meg a röplabda és a csapattársak is hiányoznak már neki. A modell-sportolónő az érettségi után külföldön szeretne majd továbbtanulni, és az építészet, illetve a pénzügy érdekli elsősorban.


És hogy hogyan öltözködik civilben? „Nem követek semmilyen stílust, a magam ura vagyok. Szeretek sportosan, illetve csinosan öltözködni, alkalomhoz illően” - mondta Edina, aki azt is elárulta, miért Rozoga a beceneve: még az általános iskolában ragadt rá ez a név, mert akkor nyúlt meg nagyon, és a mozgása is elég ingatag, már-már düledező volt...

Címkék: Maronka, rozoga, Edina, modell, röplabda, sport