A szervező klub elnöke, Sebők János abban bízik, hogy néhány éven belül egy felnőtt csapat is alakulhat a jelenlegi tehetséges utánpótláskorú játékosokból.

A kézilabda lépett elő főszereplővé az elmúlt hétvégén a Kaposvári Egyetem sportcsarnokában. A Sólyom SE Nyuszi Kupára invitálta a csapatokat, és minden korosztály pályára léphetett az egész napos viadalon. A kaposvári klub fiataljai megmutatták, hogy jó úton járnak.

- A kicsiket sikerült indítani a diákolimpián, ők már versenyeznek is. A nagyobbakkal edzőmeccseket játszunk, és most sikerült összehozni egy tornát - mondta a Sólyom Kézilabda Egyesület elnöke, Sebők János.

Nem is akármilyen tornát, hiszen tíz csapat tagjai küzdöttek a győzelemért. A Sólyom Kézilabda SE fiataljai mellett kadarkútiak és mágocsiak is eljöttek, és a Kaposvári Egyetem fiú együttese is ízelítőt adott tudásából.

- Igazából eddig a lánykézilabda, ami ment, de most a beiskolázások után a fiúból van több. Egész jó kis csapatot lehet összehozni, és a torna is ezért van, hogy népszerűsítsük a sportágat - mondta Riba Bálint.

Sebők János tizenéves tanítványai is nagyon készülnek: a nyári kaposvári sportfesztiválon két csapattal vesznek részt, és már a távolabbi jövőt is tervezik.

- Következő évben is eljutunk oda, mert TAO-s a kézilabda, hogy javuljanak a lehetőségeink, talán tudunk pályázni. Mezben, szerelésben is szeretnénk fejlődni. Előbb ezt ki kell építeni legyen 7-8 csapat, legyenek kupák, és ebből fejlődni, hogy városi területi bajnokságot el tudjuk indítani. Mindezek után pedig néhány éven belül kinőheti majd magát egy komolyabb csapat is a somogyi megyeszékhelyen - tette hozzá Sebők János.

Címkék: kézi, népszerű, labda, kaposvár, sport