A somogyi tehetség fiatal kora ellenére a felnőtt mezőnyben is megállja a helyét.

Ha a fiatal sportoló így folytatja, egyre többen megismerik majd a nevét. A Munkácsy gimnázium tanulója édesapja unszolására kezdett el fallabdázni, és hamar kiderült, hogy jól választott.

- Két évig edzettem, aztán elkezdtem versenyekre járni. Az első komoly eredményem az U11-es korosztályban volt, országos bajnok lettem. Ma már háromszoros országos bajnok vagyok, diákolimpián második és harmadik voltam, sok körversenyt is tudtam nyerni - mondta Szederkényi Dániel.

Dani már minden rangosabb magyarországi versenyen részt vett, és eddigi eredményeinek köszönhetően meghívót kapott a válogatottba. Az U17-es csapat Európa-bajnokságot májusban rendezik meg Spanyolországban, és 14 együttes méri majd össze egymással az erejét.

- Szerintem ez igen nagy siker, mert Budapesten és Szegeden kívül nincs olyan város, amely adott játékost a válogatottba. Ha jól szerepelnek, az megnyithatja az utat a nemzetközi porondra is. Dani korábban a húsz körül került a ranglistán a korosztályában, és reméljük, most is meg tudja célozni az első 10-20 helyet a világranglistán - mondta a Borostyán FIT SE edzője, Szerencsés József.

Dani 14 éves kora óta folyamatosan indul felnőtt versenyeken, a 356 magyar fallabdázó között jelenleg a 33. helyen áll a ranglistán. Emellett tagja a kaposvári egyesület másodosztályú csapatának is.

- Dani, annak ellenére, hogy fiatal, sok időt szánt erre a sportra, napi szinten edzésre járt, és ez meghozta a gyümölcsét. A tehetsége elvitathatatlan, és aki látta, mondta, hogy van hozzá érzéke. Nem véletlen, hogy folyamatosan a korosztályos ranglista elején van, és ne felejtsük el, hogy a felnőtt korosztályban is főtáblára került, és csak a ranglista ötödiktől kapott ki, ami önmagában is nagy eredmény - tette hozzá az edző.

A kaposvári fiatal komoly terveket fogalmazott meg az előtte álló évekre.

- Szeretnék bekerülni a felnőtt ranglista legjobb 10-15 játékosa közé, és szeretnék országos bajnokságot nyerni a saját korcsoportomban az elkövetkezendő években - mondta Dani.

A somogyi megyeszékhelyen továbbra is népszerű a fallabda, és a kitartó, sokat edző fiatalok előbb-utóbb követhetik majd Szederkényi Dániel példáját.

Címkék: színek, fallabda, nemzeti, verseny, kaposvár, sport