Dovigyel Csaba vezetőedző abban bízik, hogy tanítványai a szabadtéri szezonban is kiemelkedően szerepelnek majd.

A nagyszerűen sikerült fedett pályás szezon után is lendületben maradtak a kaposvári atléták. A fiatalok a javuló időjárásnak köszönhetően egyre többször edzhetnek az Arany úti pályán, és edzőjükkel együtt szívesen gondolnak vissza az elmúlt hetek eseményeire.


- Összességében nagyon elégedett vagyok. A felkészülési lehetőségeinket ismerve sokkal jobban siekrült, mint ahogy elterveztük. Ezt bizonyítja a tíz megszerzett érem, a különböző korosztályos bajnokságokon. Ebben volt felnőtt és serdülő bajnoki cím is, illetve a még mellé megszerzett tizenegy 5-8. helyezés is - mondja Dovigyel Csaba vezetőedző, MG Produkt Favorit AC Kaposvártól.


Az egyesület versenyzői közül a 15 éves Székács Máté 60 gáton szerzett magyar bajnoki címet, Szabó Márk pedig a távolugrók között remekelt. Előbb nagy meglepetésre felnőtt bajnok lett, majd az Európa-bajnokságon is megállta a helyét.


- Nem igazán tudunk távolt ugrani Kaposváron, néha átjutottunk Bonyhádra ugrani, de ott nem látszott, hogy egy ilyen eredmény kijöhet belőle. Az első versenyen, január végén biztató volt, hogy a fedettpályás legjobbját megjavíthatja. a Budapest-bajnokságon olyan eredményt ért el, amivel az EB-re utazó csapat tagja lehetett, és erre még rátett a felnőtt bajnokságon, és az EB-n is jól szerepelt - tette hozzá Dovigyel Csaba.


- Nagyszerű volt tapasztalatszerzésre, jó élményekkel gazdagodtam. Hangulatos, jó verseny volt, kicsit tapasztalatlannak éreztem magam, én voltama  legfiatalabb. sikerült jól helytállnom, 762 centivel a 16. helyen végeztem - mondja Szabó Márk, az MG Produkt Favorit AC-tól.


Az elmúlt hetek egyik sikerembere volt a 18 éves Cseresznyés Bálint is.  
- Sikerült a maximumot kihoznom magamból. A fő célom az volt, hogy 7 másodpereen belül fussam a 60 métert, ami sikerült a harmadik versenyen. Csalódott vagyok, mert a fő versenyen, a junior ob előtt kiment a bokám, és nem tudtam csinálni semmit, ennek tudható be, hogy csak a harmadik helyen végeztem - tette hozzá Cseresznyés Bálint, az MG Produkt Favorit AC játékosa.


A tehetséges futó elárulta: már nagyon várja a szabadtéri szezont.

- Egy fedett pályás versenyen nagyon együtt vagyunk, szabadtéren más a helyzet, elférünk. 100 és 200 méterre készülök főleg. 100 méteren a bajnoki cím a cél, 200 méteren pedig egy dobogós helyezést - mondja Cseresznyés Bálint.


A Favorit atlétái már elkezdték a felkészülést a nyári versenyekre, és március végén 10 napos horvátországi edzőtábor is vár rájuk. Ezután beindul majd a szezon, és a remények szerint nem maradnak el az újabb hazai és nemzetközi sikerek.

Címkék: fedet, atléták, pályás, volt, atlétika, érem, sport