A mérkőzéseken nem számolták a gólokat, kizárólag a játék megszerettetésén volt a hangsúly.

Wayne Gretzkyről, a jégkorong egyik legnagyobb legendájáról mondják azt, hogy előbb tudott korcsolyázni, mint járni. A kaposvári szupermini torna résztvevői között is akadtak olyanok, akik mintha születésüktől kezdve ütnék a pakkot. Nem csoda, hogy a hazai csapat edzője elismerően nyilatkozott fiatal tanítványairól.

- Mindig elfogult ezzel az ember. Természetesen látom, hogy vannak benne tehetséges gyerekek. Vannak, akik nagyon gyorsan tanulnak, nagyon könnyedén elsajátítják a játékot, de ez még a hosszú évek során derül majd ki - mondta a Kaposvár HC edzője, Péter Attila.

A mezőny legfiatalabb játékosa a kaposvári Molnár Donát volt a maga négy és fél évével. Csapattársa, Kápolnás Marcell már rutinosabb hokisnak számít: - Nagyon jó, szeretek jégkorongozni, mindig megyek edzésre. Mindig részt veszek a meccsekben és tök jó - tette hozzá   a játékos.

A tornára Veszprémből és Bajáról is érkezett csapat.

- Ez egy kiváló országos kezdeményezés, Kaposvár pedig különösen jó házigazdája ennek a tornának. Évek óta járunk Kaposvárra, nagyon nagy szerettel, annál is inkább, mert jómagam is kaposvári születésű vagyok. És régóta figyelemmel kísérem a kaposvári jégkorong fejlődését. Örömmel látom, hogy szépen fejlődik - mondta a BALU-T SE Baja edzője, Beregi Károly.

A szupermini tornán nem hirdettek győztest, a gólokat ugyanis nem jegyezték. A lényeg azon volt, hogy a jövő reménységei megszeressék a sportágat, és minél többet tartózkodjanak a jégen. A mérkőzések 1x18 percesek voltak, és a látottak alapján mindenki jól érezte magát.


Címkék: szupermini, jégkorong, hoki, torna, sport, Kaposvár