A kaposváriak nagy lelkesedéssel készültek a tavasz első hazai bajnoki mérkőzésére.
- Jobb játékot és jobb eredményt is várok, mint az ősszel, ami volt. Jól kezdtük a bajnokságot, Újpesten sikerült mérkőzést nyerni, meglepetést szereztünk vele magunknak is. A tavasszal több pontot és jobb játékot várok a srácoktól - mondja Horváth Zoltán edző, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U18-tól.


A 13. helyen álló somogyiak első itthoni ellenfele a mezőny első feléhez tartozó Kecskemét volt.
A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, és az első találatra csak kilenc percet kellett várni. A Kecskemét a 35. percben már 3-0-ra vezetett, de a kaposváriak még a szünet előtt feljöttek 3-2-re: Bársony a saját kapuját vette be, majd Kiss Bence szerzett gólt. A három pont sorsa csak a 92. percben dőlt el, és végül a lilák nyertek 4-2-re. A Bene akadémia U16-os együttese a szünetben még 1-0-ra vezetett a Kecskemét ellen Richter Péter találatával, a vége azonban 2-1-es vereség lett.


- Mindenképpen a tisztes helytállás az elvárás. Az első fordulóban 80 percig egyenrangú ellenfelei voltunk az Újpestnek, kapusunk eszméletvesztése után kaptunk ki. Becsületesen dolgozunk, meglátjuk, mi sül ki belőle - tette hozzá Richter Sándor edző, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U16-tól.


Az elmúlt hétvégén fontos sikert aratott az Bene akadémia U19-es labdarúgócsapata Kecskeméten. A 2-0-ra megnyert mérkőzésen Vaszilkó és Pallósi szerezték a Rákóczi góljait. Üröm az örömben, hogy a zöld-fehérek nyolc nagypályás korosztálya közül csak ez az egy tudott győzni a legutóbbi fordulóban.

Címkék: Akadémián, Labdarúgó, Bene, kaposvári, sport