Pénteken hozta a kötelezőt, így vasárnap ismét elutazik Gödöllőre a Fino férfi röplabdacsapata. A kaposváriak történetük 16. Magyar Kupa-elsőségéért szállnak harcba 13 órától legnagyobb hazai riválisuk, a Kecskemét ellen.

Az elődöntő első és második játszmája nem hozott túl sok izgalmat, a harmadik szettben viszont 22 pontig jutott a Fino lelkes, jól küzdő dági együttes.

- Az első és második játszmában határozott nyitásokkal és jó ütemű sáncokkal meggyőzően uraltuk a játékot. A harmadik szettben változtattam, és a figyelem is lankadt, így nagyobb küzdelemben győztük le a lelkesen játszó Dágot - összegzett a somogyiak mestere, Demeter György.

A fiúk szombaton sem pihentek, és fontos feladat volt a Kecskemét játékának elemzése. Az alföldiek alaposan megszenvedtek a MAFC elleni elődöntőben, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

- Az elejétől a végéig oda kell figyelnünk, és akkor nem lehet gond a döntőben sem - fogalmazott Gergye Roland.

- Ha a saját játékunkat játsszuk, és nem zökkent ki bennünket semmi sem, akkor nyerni fogunk - tette hozzá Kovács Zoltán.

A csapatot természetesen a törzsszurkolók is elkísérik, így garantált lesz a remek hangulat. Reméljük, az elmúlt évekhez hasonlóan a kaposváriak csapatkapitánya emelheti majd magasba a trófeát. A hölgyek 16 órakor kezdődő döntőjében a házigazda Gödöllő és a Vasas Óbuda csap majd össze.

Alább a pénteki nap krónikája:

A címvédő kaposváriak a Dág ellen léptek pályára a gödöllői sportcsarnokban, és két sima, majd egy szorosabb játszma után, 66 perces küzdelem végén 3:0 arányban győztek. A vasárnap 13 órakor kezdődő fináléban a Kecskemét-MAFC párharc győztese vár a Demeter-legényekre.

Az elmúlt hét év Magyar kupa-győztese a Dág elleni elődöntővel kezdte meg szereplését a gödöllői férfi és női négyes fináléban. A kezdés előtt egyperces néma felállással adóztak a résztvevők két elhunyt kaposvári sportember, dr. Kaponya István és Csiszár Géza emléke előtt. A csapatkapitány Geiger András új frizurával jelent meg a csarnokban, ugyanis tegnap született meg gyermeke, András, és ennek örömére megszabadult hajának egy részétől...
Maga a mérkőzés a várakozások szerint alakult, a somogyiak egy pillanatig sem hagytak esélyt a bajnokság alapszakaszában nagyszerűen teljesítő dágiaknak. A Fino már az elején magához ragadta az irányítást, és fokozatosan növelte előnyét. A második technikai szünetben 16:11 állt a táblán, ezt követően Gergye Roland percei következtek. A fiatal szélsőütő két ászt nyitott egymás után és több támadást is ponttal fejezett be, így a címvédő hamarosan eljutott a szettlabdáig. 24:13 után Magyar Bálint húzta át a labdát az ellenfél térfelére, és ezzel el is dőlt a játszma sorsa (25:14, 1-0).

A térfélcsere után sem változott a helyzet. A somogyiak szorgalmasan termelték a pontokat, a dágiaknak pedig időnként szép villanásai voltak. A szett derekán újra beleerősített a Fino: Juhász Péter blokkja után 19:12 volt az eredmény, Dávid Csanád kemény ütését követően pedig már kilenc ponttal járt előrébb a Kaposvár. Demeter György tanítványai egy nagyszerű, remek mentésekkel tarkított labdamenet végén gyűjtötték be utolsó előtti pontjukat, a küzdelem végére pedig Gergye Roland sokadik szép ütése tett pontot (25:14, 2-0).

A harmadik játékrészben ifjabb Laszczik Iván és Schulcz István érkezett a kaposvári együttesbe friss erőként, 3:1 után azonban megtorpant az együttes, és a Dág egymás után nyolc pontot szerzett! Horváth Gábor nyitásai adták meg az alaphangot, és a többiek is ügyesen dolgoztak a pályán. Schulcz pontjaival mászott ki a gödörből a Fino, és a fiúk gyors felzárkózásba kezdtek. Geiger óriási ütése után már csak egy pont volt a hátrány, és a dági időkérés után Laszczik blokkjával máris összejött az egyenlítés. Szauter Péter bombája jelezte, hogy az ellenfél nem adta fel. Ezután felváltva estek a pontok, és a dágiak jó nyitásaira Kovács válaszolt pontokkal. 20:20 után Schulcz ütésével került lépéselőnybe a Fino, majd Kovács húzta fel a falat a háló elé. A Fino Geiger ütésével jutott meccslabdához, Kovács pedig bebiztosította a győzelmet (25:22, 3-0).

A dágiak bronzéremmel fejezték be a Magyar Kupa-sorozatot, a kaposváriak viszont egy lépéssel közelebb kerültek történetük 16. aranyérméhez...

Fino Kaposvár SE – Dági KSE 3-0 (14, 14, 22)

Gödöllő, 300 néző. V.: Szabó P., Éva T.

Kaposvár: Magyar B. 4, Geiger 7, Kovács Z. 11, Dávid Cs. 4, Gergye 13, Juhász P. 4. Csere: Dömötör, Deák (libero), ifj. Laszczik 3, Schulcz 6, Bozóki. Vezetőedző: Demeter György.

Dág: Oszuska G. 1, Pollák 7, Horváth G. 5, ifj. Oszuska Z. 11, Jánossy 1, Szauter P. 4. Csere: Zirigh (libero). Vezetőedző: Szauter Ferenc.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 8:5, 16:11, 19:12, 21:12, 24:13. II. játszma: 1:1, 5:1, 8:4, 11:5, 19:12, 21:12, 24:13, 24:14. III. játszma: 3:1, 3:9, 5:9, 5:10, 10 :10, 14:14, 14:16, 16:16, 20:20, 22:20, 23:21, 24:22.










Címkék: fino, demeter, kaposvár, röplabda, sport