Párosban és hármasban, fiúk és lányok mutatták be tudásukat az elmúlt két hétvégén, a lábtenisz diákolimpia Kaposváron rendezett országos döntőiben. Elsőként az általános iskolások léphettek az egyetemi tornacsarnok parkettjére.


- Tulajdonképpen az ország minden részéről jöttek fiúk is, lányok is. Egészen Kazincbarcikától Debrecenen át Mogyoród, Dunakeszi, sorolhatnám. Somogy megyéből Lengyeltóti, illetve tegnap voltak a páros játékban a kaposvári Gyakorló iskola lányai - mondja Pál Tamás szövetségi kapitány.
A lengyeltótiak két számban is a legjobb nyolc közé jutottak a korcsoportjukban.
- Tegnap páros lánycsapatunk az hetedik lett, máma pedig helyosztót játszottunk az ötödik helyért, és megnyertük és ötödikek lettünk.


A lengyeltóti csapat ereje az egységességben rejlik - tette hozzá Jónás Rebeka, a Fodor András a lengyeltóti Általános Iskola tanulója.


A III-IV. korcsoportos lányoknál végül párosban és hármasban is a dorogiak nyertek. A fiúknál a balassagyarmatiak teljesítettek kimagaslóan.


- Tegnap játszottuk a párost, ott egy meccs vesztésével mindent meccset megnyertünk, illetve a döntőben Dunakeszi ellen egy hatalmas harcban nyertünk. Országos bajnokok lettünk, illetve itt a hármas szakágon döntőbe jutásért fogunk játszani Hosszúpáhi ellen - Mocsár Richárd, a balassagyarmati Kiss Árpád Általános Iskolától.


A balassagyarmati fiúk hármasban ezüstéremig jutottak, ebben a számban a mogyoródi csapat lett az első. Egy héttel később, a középiskolások mezőnyében a házigazda kaposváriak is kitettek magukért. A Kőrösi Evelin, Fáth Kinga, Pónya Viktória összetételű munkácsys csapat párosban és hármasban is országos bajnok lett, zsinórban harmadik alkalommal. Pál Tamás, a válogatott szövetségi kapitánya évek óta eddzi a lányokat.


Pál tamás szövetségi kapitány azt mondja: ő úgy gondolja, hogy lennének tehetségek. - Tulajdonképpen valahogy biztosítani kellene számukra a folyamatos munkát, ez amit nagyon nehéz megoldani, ezen próbál dolgozni a szövetség, aztán majd meglátjuk - tette hozzá a kapitány.  
A kaposvári Gyakorló gimnázium fiú csapata is remekelt a tornán. Harsányi Ádámék hármasban a második helyen végeztek. A fináléban a Kazincbarcika győzte le őket két szoros szettben. Ami a rendezést illeti: Kaposvár jó házigazdája volt a lábtenisz diákolimpia országos döntőinek, így valószínű, hogy a sportág legjobbjai a jövőben is ellátogatnak majd a somogyi megyeszékhelyre.




Címkék: PÁl, szövetségi, Tamás, kapitány, lábtenisz, sport