A klubvezetés az utánpótlás-nevelés hátterét szeretné megteremteni, és az első komoly lépéseket a napokban tették meg ezen az úton. A somogyi törekvéseket a kormányzat is támogatja.

Siófokon komolyan gondolják a kézilabdát: a csapat néhány éve még a másodosztályban szerepelt, tavaly tavasszal pedig már az NB I. harmadik helyét szerezte meg. Eközben a klub irányítói azon fáradoznak, hogy a jövőt is felépítsék. Ennek első lépéseként tették le az új munkacsarnok alapkövét, és két éven belül kollégium, illetve sportcsarnok is épül majd. Napjaink egyik legsikeresebb magyar csapatsportágának szövetségi vezetője azt mondja: a kiemelkedő eredmények ellenére sem lehet elégedetten hátradőlni.


- Ez egy nagyon fontos dolog, hogy ott maradjunk a világ élvonalábam. De az a 28-30 játékos, aki a válogatottat adja, kevés ahhoz, hogy a magyar kézilabda fejlődjön. Az kell, hogy az utánuk lévő korosztályban is minél többen akarjanak Kiss Évák, Görbicz Aniták lenni, és menni előre. Láttam itt a kislányokat, és nagy dolog, hogy ők jobb körülmények között tudnak fejlődni - mondja a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Vetési Iván.


Somogy megye egyre erősebb bázisa a magyar kézilabdának.
- Nem olyan messze, szintén Somogy megye erősödött egy kézilabda akadémiával, a Mocsai Lajos által megálmodott akadémiát 200 millió forinttal támogatta a kormány. Már tavaly is szép eredményeket értünk el, gondoljunk a válogatott eredményeire. Egyre több gyermek érdeklődik a sportág iránt. A kézilabda akaraterőt növel, életre nevel. Jó úton járunk, amikor a sportot támogatjuk - dr. Simicskó István, az EMMI sportért és ifjúságért felelős államtitkára.
A siófoki női kézilabdacsapat is erősödött a napokban: három évvel hoszabbította meg lejáró szerződését az egyik alapember, Bogdanovics Annamária.


- Nem nagyon volt kérdés, hogy maradjak vagy sem. Nagyon jól érzem magam. Nagyon csábító ez a munka, ami elkezdődik és ami lesz, hogy kézilabda akadémia épül. Ez fontos volt, és valószínű, hogy itt fejezem be a pályafutásomat, és szeretném jól befejezni - tette hozzá Bogdanovic Annamária, a Siófok KC Galerius Fürdő csapatkapitánya.


Kiss Szilárd szakmai igazgató együttese jelenleg a 10. helyen áll a tabellán, és eldőlt, hogy a rájátszásban a bennmaradásért küzdhet majd. Az ősszel sok változáson átesett és megfiatalodott társaság nincs könnyű helyzetben, most már egymást érik az éles tétmeccsek.
- Elég nehéz volt ez az év. Még mindig nehéz, küzdünk, bent szeretnénk maradni. Utána bízom benne, hogy nagyon jó csapat és egység épülhet - zárta a csapatkapitány.


A siófokiak legközelebb szombaton 18 órakor lépnek pályára: a Debrecen elleni hazai rangadón létfontosságú lenne a két bajnoki pont megszerezése.


Címkék: maradjak, siófokon, kézis, pályán, klubvezetés, sport