A kezdő sípszó előtt a Világbajnokságon szereplő magyar játékosokat köszöntötték, tapsorkánt kapott nem csak Szöllősi Szabolcs, hanem a vendégek hálóőre, Mikler Roland is. Apropó Szöllősi! A héten szerződést hosszabbító beállót a csurgói szurkolók transzparensen köszöntötték.

A játékot a Csurgó kezdte, a gólgyártást azonban a Szeged, személy szerint Blazevic. Szöllősi egyenlítő találata után is gyorsan potyogtak a gólok, amely sorozatban a Szeged kétgólos előnyre tett szert (3-5). Aztán Wysomirszki is hozzászólt a meccshez, egymás után három lövést is hárított, ám az egyenlítéshez ez sem volt elég, mert elöl többször is technikai hibát vétettek a hazaiak. Aztán a kapufa is a Picnek kedvezett, Sulc lövése pedig utat talált a kapuba (4-6). Ancsin és Oláh gólváltása után újra Wysu volt a helyén, majd Nagy Máté sétált be szemfülesen (5-6). Az egyenlítés azonban újra elmaradt, eladott labda, belemenés, majd Mikler hiúsította meg a csurgói gólszerzési lehetőséget (6-8). Skaliczki László időkérése után hárommal léptek el a Tisza-partiak Ancsin újabb góljával, de Oláh büntetőből gyorsan faragott a hátrányon (7-9). Sajnos Mikler is elkapta a fonalat, ám mielőtt nagy lett volna a különbség, Herbert csent labdát és gyalogolt be Mikler kapujába (9-11). Az csurgói (bal)átlövők eredményessége hagyott kívánni valót maga után, amit Imre Vilmos nem is hagyott szó (tanács) nélkül. Az időkérés után Oláh-bombának tapsolhattak a hazai szurkolók, majd nyitott védekezéssel próbálkoztak hátul a csurgóiak, ám Sulc távoli bombája ellen nem volt ellenszer (10-13). 1-1 belemenés mindkét oldalon, és a Szeged először vezetett 4 góllal. Katzirz újabb kapufája, majd Sulc gólja után pedig már Imre Vilmos is a feje búbját vakarta (10-15). Szerencsére jött a szünet…

Csurgói labdaszerzéssel, majd Oláh-hetessel kezdődött a második játékrész, ám Sulc keze újra „lesújtott” (11-17). Hiányzott a kreativitás a CSKK támadásaiból, és mikor felcsillant az esély a felzárkózásra, akkor Tatai tudott védeni (12-18). Ami pedig nagyon hiányzott a hazaiaktól, méghozzá a jó átlövő-teljesítmény, azt magabiztosan produkálta a Szeged (13-20). Simon eredményes kísérlete után labdát szereztek a csurgóiak, majd a felfutó Borsot tarolta le Sulc, két percért cserébe. Az emberelőnyt góllal használta ki a beálló Széles, ám a Pallagot leváltó Wysomirszki peches potyagólt kapott (16-22). Ezt már Imre Vilmos sem hagyhatta szó nélkül, aki időkérésében a védekezés fontosságára hívta fel a figyelmet. Ám a fejlemények nem alakultak kedvezően, Széles tartotta még a lelket a Csurgóban, ám a különbség nem akart csökkenni. Cifrát is harcba küldte Imre Vilmos (20-25), de a lényegi kérdések eddigre már eldőltek. A végén már kiegyenlített csata folyt, ez azonban csak a tisztes vereséghez volt elegendő.

CSURGÓI KK – PICK-SZEGED 25–29 (10–15)
Csurgó, 1100 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P.
Csurgó: Wyszomirski – Grebenár 1, Oláh 7 (2), Miss 2, Szöllősi 2, Simon 2, Nagy M. 1. Cs: Pallag (kapus), Cifra 4, Herbert 2, Széles 3, Borsos, Katzirz, Vadkerti G., Országh 1, Kedzo. Edző: Imre Vilmos
Szeged: Mikler – Buday D. 2 (1), Vadkerti A. 2, Zubai 1, Blazevics 2, Czina, Ancsin 3. Csere: Tatai (kapus), Kekezovics 2, Nagy N., Larholm 5, Pribanics 2, Balogh Zs., Prodanovics 5, Sulc 5, Lasica. Edző: Skaliczki László.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1


(cskk.hu)

Címkék: lépéselőny, cskk, labda, kézi, csurgó, mérkőzés, sport