A kaposváriak már a folytatásra készülnek: most következnek azok a mérkőzések, amelyeken meg kell szerezni a bennmaradáshoz szükséges pontokat.

Nem volt könnyű a szezonkezdés a kaposváriak számára: a Közutasok legénysége az éllovas Szeged elleni idegenbeli fellépés után a második helyen álló Zalaegerszeg gárdáját fogadta.

- A felkészülésünk aránylag jól sikerült. Két klasszis csapat ellen kezdünk, de túl leszünk a nehezén, a jövő héten végre alsóházi rangadó lesz. Nem vagyunk kiesőhelyen, szerintem bennmaradunk szerintem csont nélkül - mondta a Közutasok Kaposvári TK játékos-edzője, Pintér György.

Az első sorban Rapatyi Richárd szoros csatában, 2:2-es szettaránnyal nyert Kozma Károly ellen. Földesi Zsolt mélyen tudása alatt játszott, így ellenfele 4:0-s szettaránnyal szerezte meg a csapatpontot. Az állás ekkor 1:1 volt, de a vendégek vezettek 84 fával.

A második sorban ifjabb Horváth László szoros csatában kikapott Pákaitól, míg Nagy Gergő gyengébb kezdés után esélyt sem adott a Sprint Világbajnok Nemes Attilának. Az utolsó kör így 2-2-ről indult, de Kiss Tamás kiemelkedő teljesítménnyel múlta felül Pintér Györgyöt, és Fehér is megverte Sághyt. Ezzel alakult ki a 6:2 arányú vendéggyőzelem.

Érdekesség, hogy a zalai együttesben három korábbi kaposvári játékos, Kozma Károly, Pákai Zsolt és Kiss Tamás is pályára lépett.

- Legutóbb amikor itt éles meccset játszottunk,  itt kikaptunk. Nem számítok nagyon sima mérkőzésre, könnyen lehet, hogy meglepetést okoz a Kaposvár, de felkézültünk minden eshetőségre, és remélhetőleg begyűjtjük mind a két pontot - mondta a Zalaegerszegi TK játékosa, Kiss Tamás.

A 28 esztendős tekéző a válogatottban is szeretne kiemelkedően teljesíteni: - Most egy picit gödörben vagyok a téli leállás miatt, de kezdek visszatérni a jóirányba. Májusban csapat-világbajnokság lesz Zalaegerszegen, arra készülünk gőzerővel, és reméljük, sikerül minél fényesebb érmet szereznünk. -

A Közutasok legénysége a tavaszi szezonban szeretné bebiztosítani további élvonalbeli tagságát.

- Minden nap lehet fejlődni, csak akarás és szorgalom kérdése. Noszogatva vannak keményen, remélem, lesz látszata - tette hozzá Pintér György.

A somogyiak a következő fordulóban ismét hazai pályán guríthatnak: szombaton a tabella utolsó helyén álló Kazincbarcika látogat a Szántó utcai csarnokba.

Címkék: közütasok, zalaegerszeg, teke, tavasz, somogy, sport