Hatalmas élményben volt része a kaposvári Gyakorló iskola tanulóinak szerdán. A gyerekekhez a Rákóczi NB I-es csapatának labdarúgói látogattak el azzal a céllal, hogy a futballt népszerűsítsék. A fiatalok a kezdés előtt már izgatottan várták a kedvenceket.

-         FC Rákóczi vagy Rákóczi FC, és remélem eljön az egész csapat. És ott lesz Balázs Benjamin, Hajduch, a Rákóczi edzője – mondja a Kaposvári Egyetem Gyakorló iskolájának tanulója, Tarcson Attila Ákos.

Az eseményen a Rákóczi vezetőedzője mutatotta be a játékosokat a gyerekeknek. Prukner László emellett kiemelte az utánpótlás-nevelés és a kaposvári kötelék fontosságát is.

A Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya, Bank István azt mondja: tudja mit jelent, hogy ha az ember elindul valahonnan, és éveken keresztül azt a klubot tudja szolgálni, szerinte ennek kéne példának lenni az egész országban.

-         Persze nekem is ilyenkor eszembe jut, hogy amikor én is iskolás voltam, milyen gondolatok voltak. Nekem is jól esett volna, ha abban az időben jöttek volna NB I-es játékosok az iskolába – mondja a Kaposvári Rákóczi FC-től, Balázs Benjamin.

A Gyakorló tehetségei mindent beleadtak a Rákóczisok ellen. A fiataloknak még a gólszerzés is sikerült.

Bank István szerint nagyon jól játszottak a fiúk, a kicsiktől az idősebbekig egyaránt, de természetesen a legfontosabb az, hogy a labdarúgás népszerűsödjön ezáltal is.

A focistákat több százan bíztatták a nézők soraiból. Remélhetőleg közöttük is többen kedvet kaptak a világ legnépszerűbb sportágához, a labdarúgáshoz.

 

 

Címkék: népszerűsítették, labdarúgást, játékosok, Rákóczi, sport