Nagyon készült harmadik győzelmének megszerzésére a Fino Kaposvár a Közép-európai Liga 2012/2013-as szezonjában. A horvát Kastela ellen hazai pályán lépett parkettre a Laszczik, Geiger, Dávid, Kovács, Gergye és Juhász összetételű kaposvári kezdőhatos. A libero posztján – ezúttal is folyamatosan cserélve - Deák és Dömötör játszott. A horvát együttes a mérkőzés napján tette meg a Kastela-Kaposvár közötti hatszáz kilométeres távot, ami nagyban rányomta a bélyegét a játékára.

Már az első játszmában meggyőző formát mutatott a Kaposvár. Szinte az egész csapat jól teljesített. A szett második technikai szünetben már 16-8-ra is vezetett a Fino, végül pedig 25:16 arányú győzelmet aratott.

A második etapot is remekül kezdték a házigazdák. Geiger András nagyszerű nyitásaival 8-2-re elhúztak. 15-8 után egy kisebb hullámvölgy következett, hisz 15-12-re, majd 21-19-re is feljöttek a horvátok. A hajrá azonban ismét somogyi fölényt és 25:19 arányú Fino-diadalt hozott.

Az egész mérkőzés során jól játszó Dávid Csanád a harmadik szettben is megrázta magát: 6-3 és 12-7 után is fontos pontokat szerzett. Kovács határozott centermunkája után pedig már 16-10-re vezetett a Fino. A különbség 19-11-nél nyolcpontosra nőtt, ezt követően viszont nem várt fordulat következett. A horvátok 19-18-ra felzárkóztak, 24-24-nél pedig egyenlítettek is.

A kaposvári gárda mestere, a mérközés után így sommázott: "Az első, második játszmában, sőt a harmadik játszmában is 18-11-ig fegyelmezetten játszottunk. 18-11 után én azt hiszem mindenki elkönyvelte, hogy ezt a mérkőzést megnyertük. A Kastela viszont nem annyira gyenge csapat, hogy csak így ideadja a mérkőzést. Taktikai nyitásaikkal és a mi rontásainkat kihasználva fel is jöttek. Szerencsére a végén azért egál állásból is tudtunk fordítani..."

Geiger András ezúttal is jól teljesített, tizenöt pontjával ő lett a meccs legeredményesebb játékosa. Ráadásul, Geiger ásznyitásai számát is tovább növelte, ebben a műfajban ő a legjobb Közép-európai Liga mezőnyében.

"Elég fásultan játszottak, de bíztam benne, hogy meg tudjuk őket lepni, frissebben tudunk játszani. Meccs előtt 3:0, 3:1 arányú győzelmet tippeltem" - mondta a játékos a KaposPontnak. Az ásznyitásokkal kapcsolatban, pedig hozzátette: "Külföldön voltam nagyon sokáig, nagyon sokat gyakoroltam. Azt azonban hozzá kell tenni, hogy ez az ászlista azért nem annyira mérvadó. Nagyon nagy szerepe van abban, hogy én vezetem, hogy nálunk nagyon alacsony a terem, tehát a vendég csapatok ezt egyáltalán nem tudják megszokni, nagyon sok ásznak körülbelül a nyolcvan százaléka a plafont éri itt Kaposváron"

A Fino Kaposvár csapatára még két mérkőzés vár a Közép-európai Liga 2012/2013-as szezonjában. Kovács Zoltánék január 27-én, vasárnap a Pozsony vendégei lesznek, az utolsó fordulóban pedig az Innsbruckot fogadják.

Címkék: ász, Közép-európai Liga, sereghajtó, Fino, röplabda, sport