A remények szerint így lesz ez 2013-ban is, és több korosztályban is számíthatunk előkelő helyezésekre.   

A Vízügyi SC sportolói már megszokták, hogy télen beköltöznek a Desedáról a belvárosba, és az Arany úti sportcentrumban alapozzák meg a következő szezon sikereit. Az egyesület tagjainak nagy létszáma miatt négy csoportban megy a munka: akik éppen nem a tanmedencében tréningeznek, azok futnak, az uszodába mennek vagy tornateremben dolgoznak. A hatvan fiatal nem unatkozik ezekben a hetekben, és mindenkire komoly erőpróbák várnak áprilistól.

- Idén egy vegyes év lesz, többen értek el az érettségiig a csoportomból, így tőlük most olyan nagy teljesítményre nem számíthatok. Bízom abban, hogy így is eredményes évet zárnak majd. Perneczki Lilla kvalifikálja magát az U23-as mezőnybe és Horváth Lillával sikeres párost alkotnak majd a felnőttek között. A fiúknál is számtalan tehetség van - mondta a Kaposvári Vízügyi SC vezetőedzője, Faludy András.

Bölcsföldi Zoltán a serdülők között lett negyedik 2012-ben, a 13 éves Nádasi-Tóth Zsombor pedig a kölyök korosztályban végzett az élmezőnyben.

- Tavaly nyáron az országos bajnokságon negyedik és ötödik helyezést értem el, többet fejlődtem, és azon dolgozok, hogy még jobb legyek. Ami közel áll hozzám, csak ebben az évben fogom kipróbálni: a rövidebb számok, 1000 és 500 méter. Tavaly 4000 méteren lettem ötödik - mondta Nádasi-Tóth Zsombor.

A lányok ugyancsak jól teljesítettek az elmúlt évben.

- Tavaly majdnem csak párosban indultam Csima Laurával, a maratonon harmadikok lettünk, négyezren ötödikek - mondta Kalmár Janka.

Faludy András vezetőedző elárulta: a létesítmény-helyzettől is javulást várhatunk 2013-ban: - a csónakház helyzete, úgy tűnik, megoldódott. Lezárult a per, ami már évek óta húzódott, és  az önkormányzathoz került a létesítmény. Ezzel remélem, méltó gazdái lesznek az épületnek, és a kajakosok is méltó körülmények között tudnak készülni. -

A kaposváriak a tervek szerint március közepén költöznek vissza a desedai bázisra, és a vízen folytatódik tovább a felkészülés.

Címkék: Faludy, lány, kajak, somogy, sport, kaposvár