A viadalon hat klub fiataljai léptek szőnyegre, és a csapatversenyt végül a KASI-Mernye közös együttese nyerte meg.

Hat egyesület 58 fiatal birkózója lépett szőnyegre a mernyei viadalon, hogy megmutassa tudását. A jó hangulatú versenyen sok izgalmas, pontokban gazdag mérkőzést láthattak az érdeklődők, valamint az iskola tanulói, akik az órák közötti szünetekben megtöltötték a tornatermet, és szurkoltak iskolatársaiknak.

- Szomorú apropóból Szita Bence emlékversennyé neveztük át ezt a versenyt. Ez méltó emléke tanulónknak, a gyerekek is könnyebben emlékeznek, és dolgozzák fel ezt az esetet - mondta a mernyei Szabadi Gábor Általános Iskola igazgatója, Kishonti Mariann.

emlékverseny Szita Bence mernyei iskola birkózás

A mernyeiek körében egyre népszerűbb a birkózás, a gyerekek lelkesen edzenek az iskola tornatermében.

- Most már harmadik éve birkóznak itt a gyerekeink, zömmel alsósok, heti két alkalommal, Takács László, a Kasi vezetőedzője jár ki. 25-30 fiatal dolgozik, és nagyon szeretnénk, ha heti egy alkalommal Kaposvárra is bejutnának a gyerekek. Azon dolgozunk, hogy erre legyen pénz a jövőben - tette hozzá Kishonti Mariann.

A suli egyik nagy tehetsége Szekér Milán, aki hamar megszerette ezt a sportot.

- Igazából elsőben jött egy lap, hogy lehet járni. Akkor gondoltam, hogy belépek, és azóta szeretem a birkózást - mondta a mernyei Szekér Áron.

A 10 esztendős sportoló az idén egy országos versenyen lépett szőnyegre.

- Ebben az évben csak egy versenyen voltam, ott harmadik lettem. Három meccsem volt, abból kettőt nyertem, egyet vesztettem - tette hozzá Szekér Áron.

A Kaposvári Sportiskola fiataljai közül Kajtán Gréta, Kelemen Botond, Wertenbach Rebeka, Tóth Zsombor és Fáth Henrik állhatott fel a dobogó tetejére. A mernyeiek közül Szekér Olivér nyert aranyérmet. A csapatverseny első helyét végül a KASI-Mernye közös együttese hódította el a Nagydobsza és a Zalaegerszeg előtt.

Címkék: emlékére, Mernye, Szita Bence, birkózás, sport, verseny