A Cegléd elleni Magyar Kupa-mérkőzés sikeres megvívása után hazai bajnoki rangadó várt a csurgói együttesre. A találkozó elején többször elléptek a hazaiak egy-két góllal, de a Vác ekkor még rendre egyenlíteni tudott. A folytatásban egyre olajozottabban működött a somogyi gépezet, és a 20. percben már öt góllal járt előrébb a CSKK. Egy félidőnyi játék után 16-9 állt az eredményjelző táblán.
A térfélcsere után is a csurgóiak irányították a játékot, és a második félidő derekán már tíz gól volt a két együttes közti különbség. A végén a vendégek még faragtak egy keveset a hátrányból, így végül 29:21 arányban maradtak alul. Imre Vilmos csapata egymás után hatodik meccsét nyerte meg, a Vác ellen Szöllősi Szabolcs volt a legeredményesebb, aki tíz gólig jutott.

- A kötelező győzelmeket megszerezni komoly feladat, mert az ellenfélnek nincs vesztenivalója. Ez a csapat a füredi siker után magabiztoan érkezett hozzánk, és mi is úgy álltunk hozzá, mint ha ez a mérkőzés döntene arról, hol végzünk az alapszakaszban - mondta a Csurgói KK vezetőedzője, Imre Vilmos.

- Előszöre is gratulálok a Csurgónak! van ekkora különbség a két csapat között, reáléis az eredmény. nagyon boldog vagyok, hogy saját otthonunkban meg tudtuk verni ezt a bombaerős Csurgót, és amig nálunk bannak oylan játákoskk akiknek ez az első idényük, itt van  lengyel válogatott kapus, szlovák válogatott irányító, a magyar válogatott szöllősi és a horvát Kedzo. Nem lehet őket összehasonlítani azokkal a játékosokkal, akik még tanulják az NB I-et - mondta a Váci KSE vezetőedzője, Rosta István.

Kedden 18 óra 45 perckor a Bajnokok Ligájában menetelő Veszprém elleni hazai rangadó következik a sorban. A bakonyiak a második, a csurgóiak a harmadik helyen állnak a tabellán, így a remények szerint jól szórakozik majd a közönség a dél-somogyi kisvárosban.

Címkék: Vác, Csurgó, férfi, kézilabda, mérkőzés, sport